Több ezer gyereket tett boldoggá Joulupukki, a finn Mikulás Szombathelyen

Azokat biztosan, aki végigállták a több százméteres sort. Érdeklődő ugyanis bőséggel akadt.

Valószínűleg sokan emlékeznek arra, nagyjából egy hónappal ezelőtt úgy harangozta be Minden idők legjobb adventi vásárát ígérik idén Szombathelyen 2023. November 03. 13:08 a városvezetés az idei szombathelyi adventi vásárt, hogy „minden idők legjobb” forgataga vár mindenkit öt héten keresztül.

Ennek részeként például visszatért az óriáskerék, Újra lesz óriáskerék a szombathelyi adventi vásáron 2023. October 26. 13:30 behoztak a vásárba új ételeket Most már tudjuk, miért pont az idei lesz minden idők legjobb adventi vására Szombathelyen 2023. November 24. 19:18 , és feldíszítettek Adventi buszváróval és mikulásbusszal maxolják ki a karácsonyi készülődést Szombathelyen 2023. December 05. 20:11 egy helyijáratos buszt is. Ezek azonban mind eltörpülnek az igazi finn Mikulás Joulupukki érkezése mellett, aki csütörtökön, vagyis december 7-én fogadta a Fő téren a gyerekeket.

Youlupukki az igazi Finn mikulás Szombathelyen
Mészáros D. Zsolt

Volt dolga bőven. Nagyjából húsz perccel a hivatalos kezdés előtt már több százan álltak sorba a kordonnal elkerített ösvényen, aminek a vége először még csak a Kossuth Lajos utcai Fórum étteremig ért, de később még tovább nyúlt.

Youlupukki az igazi Finn mikulás Szombathelyen
Volt néhány érdeklődő
Mészáros D. Zsolt

Nos, ebben a felfokozott hangulatban lépett fel háromnegyed öt környékén A Mikulás a vásár színpadára, ahol előbb üdvözölte a jelenlévőket, majd kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet is kívánt. Végezetül pedig magyarul annyit mondott, „köszönöm”.

Jönnek, jönnek és jönnek

És ezután megindultak a gyerekek. Nem sok idő jutott nekik, mindössze néhány percet tölthettek a nagyaszakállúval, de ez az idő is bőven elégnek mutatkozott arra, hogy elkészüljenek a közös fotók, videók, és átadják a legkisebbek a rajzokat és a leveleket is, mindenki legnagyobb örömére.

Youlupukki az igazi Finn mikulás Szombathelyen
Mészáros D. Zsolt

A szervezés egyébként elég fegyelmezetten zajlott, a gyerekek és a szülők pedig sokszor össze is fogtak – annak érdekében, hogy mielőbb odajussanak – és többen egyszerre mentek fel a színpadra. Ennek ellenére még a hivatalos zárás, vagyis fél hét előtt néhány perccel is legalább a városházáig ért a sor, így aztán bátran kijelenthetjük,

Joulupukki érkezésére több százan, vagy akár ezren is kíváncsiak voltak.

Ami biztos: nem mindennapi látvány, hogy Az Igazi És Egyetlenegy Mikulással találkozzon az ember. És valószínű, hogy erre egy darabig – de legalább egy évig – biztosan nem is kerül sor.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Programajánló