Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

„Na, hogy van?” – Egy csípőműtött olvasónk kórházi élménybeszámolója

Segítünk, hogy célba érjen az üzenet, milyen a Markusovszky kórházba kerülni vírus idején.

Az utóbbi időben nem tudtunk mindig pozitív hangvételű hírekkel szolgálni a szombathelyi Markusovszky-kórházzal kapcsolatban, és ritkán sikerül velük jól kommunikálni is. Most azonban egy pozitív történettel jelentkezhetünk. Ahogy nemrég kollégánk, Józing Antal is hasonlóról számolt be Hogyan sikerült bejutnom a kórházba a Covid-időszak alatt? Hogyan sikerült bejutnom a kórházba a Covid-időszak alatt? February 08. 15:54 címmel.

Hűséges olvasónkat, TomPapát nemrég meg kellett műteni, és bizony, elégedetten jött ki a kórházból. Mivel nem tudta személyesen megköszönni az orvosok és ápolók munkáját, mi most segítünk neki abban, hogy eljusson hozzájuk az üzenete.

Így szól levele:

Tisztelt NYUGAT.hu Szerkesztőség!

Azzal a kéréssel fordulok a Szerkesztőkhöz, hogy ha mód van rá, jutassák el ezt a levelet a benne érintettekhez, de ha úgy gondolják, le is közölhetik oldalukon.

Sok műtéten estem már át, mindkét csípőmbe protézis került. 2021. február 1-jén befeküdtem a szombathelyi Markusovszky-kórház ortopédiájára, ahol másodikán a jobb csípőmet meg is műtötték. Ezt a csípőmet most harmadszor operálták és kicserélték a 15 évvel betett, de azóta elkopott kápát. Ez egy elég nagy műtét és bizony a műtött betegben, a fájdalom mellett, hatalmas kiszolgáltatottság érzést tud generálni.

Ezúton szeretném megköszönni az osztályvezető főorvos, Dr. de Jonge Tamás Tibornak és a műtétet kiválóan elvégző Dr. Rácz Dénes főorvosnak, valamint az összes nővérnek, hogy a fájdalmat és a kiszolgáltatottság érzését teljesen el tudták velem felejtetni.

Azonkívül hogy Dr. Rácz Dénes főorvos kiválóan megműtött, mindig volt ideje arra, hogy este, amikor indult haza, civil mundérban egy „Na hogy van? Hogy érzi magát?”-ra beugorjon a betegszobába. De ugyan ezt tette Dr de Junge Tamás osztályvezető főorvos is.

A nővérek egész nap maszkban voltak, de szemükből sugárzott az odaadás és a mosoly. Mindig volt egy kedves szavuk, s ha épp szükség volt rájuk, ha tehették, azonnal jöttek és segítettek.

Amikor megkaptam a zárójelentést, időm se volt mindezt megköszönni, mert már más betegek körül forogtak. Most teszem ezt meg és remélem eljut hozzájuk.

KÖSZÖNÖM… KÖSZÖNÖM… KÖSZÖNÖM!

TomPapa – Kóbor Tamás

Olvasó
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem

Tovább az oldalra