Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Torlódások voltak ma reggel az osztrák határátkelőknél

Beindult az ellenőrzés, reggel nehéz volt az átjutás.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hosszú sorok alakultak ki az osztrák-magyar határátkelőknél ma reggel, információink szerint különösen Sopronnál és a kőhidai kishatáron volt nagy a torlódás, de Ágfalvánál is állt a sor. Az osztrák hatóságok hétfőtől szigorítást vezetettek be Mozgolódás van Ausztria határain July 26. 15:10 a határellenőrzésekben.

Képünk csak illusztráció, korábban készült
MTI/Filep István
A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Magyarországra ugyan nem vonatkoznak a beutazási korlátozások, de a határon ellenőrzik az autókat. A szigorítás azokra vonatkozik, akik a koronavírus-járvány szempontjából kockázatot jelentő 32 ország valamelyikéből kívánnak visszatérni Ausztriába. Nekik rendelkezniük kell egy 72 órásnál nem régebbi negatív PCR-teszttel, ha nincs, karantént rendelnek el számukra és tesztet kell csináltatniuk.

A Sopronból és környékéről ingázók a hajnali órákban azzal szembesültek, hogy az osztrák kiskatonák mindenkit megállítanak egy papírral a kezükben: "hol voltál az elmúlt 10 napban?" Éjjel még munkáltatói igazolást is kértek. Főleg a reggeli órákban alakult ki emiatt hosszú sor Sopronnál, de Kópházánál például sok magyar rendszámú kocsinak csak intettek.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés