Továbbra is özönlenek az országba az öreg autók

A behozott BMW-k átlagéletkora 14 év. Ön szerint mennyi most Magyarországon az autók életkora?

Ahogy arról lapunk is beszámolt Kezelhetetlenül sok az autó Szombathelyen? – Megnéztük a számokat 2019. September 07. 06:48 , és ahogy azt mindennapi életünkben is tapasztaljuk, az utóbbi években robbanásszerűen megnőtt a személygépkocsik száma Magyarországon.

Arról sok híradás szól, hogy miként alakultak az új autók eladásai Ezek most Magyarország legnépszerűbb autómárkái 2020. January 03. 21:08 , arról viszont kevesebbet tudunk, hogy mi a helyzet a behozott használt autókkal.

Nos, ahogy a Vezess.hu írásából kiderül, továbbra is özönlelek az országba a csikófogukat már jócskán elveszített járgányok.

Ami azért is baj, mert a magyar gépkocsipark igencsak elöregedett, és semmi jelét nem mutatja a fiatalításnak. Az átlagéletkor 14 év körül van.

MTI

A 2019-es adatok azt mutatják, a használtatók importjának növekedése megállt, de nagyon magas szinten, 150 ezer felett stabilizálódott.

Tavaly 156 ezer 475 darab volt ez a szám, ami szinte pontosan ugyanannyi, mint a forgalomba állt új autók darabszáma Ezek most Magyarország legnépszerűbb autómárkái 2020. January 03. 21:08 .

Ismérős életként az M1-es autópályán
Szilágyi József (telefonos fotó)

Sajnos nemcsak a mennyiség, az életkor is állandónak tűnik: az országba érkezett használt autók 38 százaléka 11-15 év közötti, 22 százaléka pedig 16 évnél idősebb.

Az átlagéletkoruk pedig 11 év.

Ami a márkákat illeti: a dobogó legtetején az Opel Astra áll, második a Ford Focus, harmadik a VW Golf.

Ha megnézzük a „betrélerezett” legnépszerűbb 20 modell adatait, kiderül, hogy a legöregebb típus a BMW 3-as, masszív 14 éves átlagéletkorral.

A statisztikák szerint egyébként megtorpant a hibridek behozatala, látványosan emelkedik viszont az elektromos autóké.

Ez utóbbiak közül a legnépszerűbb a BMW i3, amiből 637 érkezett az országba. Ez önmagában nem túl sok, viszont 300 százalékos emelkedést mutat a 2018-as adatokhoz képest.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tech