Tudtad, hogy alig 200 év alatt nőtt az emberiség lélekszáma 1 milliárdról 7 milliárdra?

200 ezer év kellett az első milliárdhoz.

Jelenleg is folyamatosan nő az emberiség létszáma, a legfrissebb adatok szerint közel vagyunk ahhoz, hogy elérjük a 8 milliárdot.

De ez a növekedés a homo sapiens mintegy 200 ezer éves történetének nagyobb részében nem volt ilyen drasztikus. 200 évvel ezelőtt alig 1 milliárd ember élt a bolygón, tehát közel 200 ezer év kellett ahhoz, hogy elérjük az 1 milliárdot.

Azóta viszont exponenciálisan nő a lélekszám, 200 év alatt 7 milliárddal. Ami egészen megdöbbentő. Mindez a American Museum of Natural History videóján részletesen végig követhető.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a növekedés üteme némileg lassult, ami azt mutatja, hogy meg is áll majd, valahol a 10 milliárd környéké. Lehet, hogy csak pár év kell már addig.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tudtad-e?