Úgy néz ki, befellegzett az egyik híres Vas megyei pékségnek

Megvásárolta a Ferrosüt Kft.-t egy országos hálózat.

Úgy tudom, hogy a méltán híres és ismert Ferrosütöt eladták a Lipóti pékségnek – tudtuk meg egy olvasónktól még a hétvégén. Azt is hozzátette, hogy azt hallotta, azonnal felszámolják a kőszegi sütőüzemet, már meg is hirdették eladásra.

És ha ez még nem lenne elég, olyan hírek is terjednek, hogy a szombathelyi üzemre is ez a sors vár szeptemberben. Ami pedig a boltokat illeti, olyan pletykákat is hallani, hogy nem zárják be az összeset, csak azokat, melyek közel vannak a Lipóti mintaboltokhoz.

Ferrosüt illusztrációk
Kiss Tamás

A dolgozók semmit sem tudnak

Mivel azonban mindez még csak szóbeszéd, ezért kimentünk két helyre is Szombathelyen, hogy megnézzük, mi a helyzet. Jelentjük, a Ferrosüt Kossuth Lajos utcai boltja be van zárva, így kérdezősködni sem tudtunk senkinél. Az ajtón viszont kint díszeleg egy plakát, hogy július 31-gyel végleg bezárt az üzlet, köszönnek mindent.

Ferrosüt illusztrációk
Kiss Tamás

A Söptei úti üzemben és a mellette levő boltban azonban még sürögtek-forogtak a dolgozók. Tőlük annyit tudtunk meg, hogy bár hallották a híreket, de nem tudnak még semmit, velük senki sem közölte még, hogy be kell zárniuk vagy hogy nem lesz munkájuk.

Ferrosüt illusztrációk
Kiss Tamás

Közben pedig a kérdéseinket is elküldtük mind a Ferrosüt Kft.-nek, mind a Lipóti Pékségnek, hiszen ha igaznak bizonyulnak a híresztelések, az bizony sok Vas megyeit érint majd.

Tényleg eladják

Néhány óra elteltével aztán megcsörrent a telefon, és Tóth Péter, a Lipóti Pékség tulajdonosa volt a vonal másik végén. Megerősítette a hírt, bár azt mondja, ő nem felvásárlásnak nevezné a dolgot, hanem megvásárlásnak.

Azt ígérte, holnap e-mailben fog válaszolni további kérdéseinkre, így rövidesen jelentkezünk a részletekkel.

Ferrosüt illusztrációk
Kiss Tamás

A Ferrosüt története:

A Ferrosüt Sütő- és Édesipari Kft. 1993-ban jött létre, a Vas Megyei Sütőipari Vállalat jogutódjaként. Jelenleg a megye 5 városában 5 sütőipari termelő üzemük van, ahol hagyományosan kovászos technológiával gyártják a pékárukat. A Ferrosüt elsősorban a multinacionális élelmiszerkereskedelmi egységekkel áll kapcsolatban, de 4 szakboltjuk is van. Szombathelyen 3, Kőszegen pedig 1 üzletükben lehet vásárolni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem