Új járványszabályok a burgenlandi iskolákban

Enyhítenek a maszkviselésen, de marad a heti kétszeri ingyenes PCR-teszt.

Amíg a tanulók a saját helyükön ülnek, addig nem kell maszkot viselniük – ez minden iskolai szintre és iskolatípusra vonatkozik hétfőtől az osztrák iskolákban. Ha viszont elhagyják a padjukat, azaz jönnek-mennek az iskola épületében, akkor továbbra is érvényesek a következő szabályok: nyolcadik osztályosokig száj- és orrvédő maszkot, kilencedikestől FFP2 maszkot kell viselniük a diákoknak.

Az iskolaépületben tartózkodó minden személynek, például adminisztratív dolgozóknak és a tanároknak is, általános az FFP2-maszk követelmény továbbra is - írja az ORF.at .

Nincs viszont szükség maszkra az edzéshez és a sportoláshoz. Újdonság az is, hogy ismét lehetséges az egy- és többnapos iskolai rendezvények megtartása, de a fertőzésveszélyt figyelembe véve. Emellett biztonsági stratégiát kell kidolgozni.

Hetente háromszor – kétszer PCR-teszt – ezentúl is tesztbizonyítványt kell felmutatniuk a hallgatóknak. A beoltott oktatók hetente kétszer végezhetnek PCR-tesztet, a nem oltott tanároknak pedig kötelező. Mindenki számára – akár tanár, akár diák – érvényes a Burgenlandi Oktatási Igazgatóság általános ajánlása, hogy rendszeresen vegye igénybe a tesztlehetőségeket.

A Heute.at azt írja, az iskolavezetés kérésére az oktatási osztály előírhat maszkkövetelményt az egyes helyszíneken. Sokan aggódnak ugyanis, hogy ha lekerül a maszk, újra fellángolhat a fertőzés, ezért valószínűleg sok szülő is úgy dönt, egyelőre csak maszkban engedi iskolába a gyerekét.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Covid 19