Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Új szabályozás - Aggódnak az Ausztriában dolgozók a karácsonyi hazautazás miatt

December 19-től január 10-ig beszigorítanak az osztrákok.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

"Aki az ünnepekre valamelyik külföldi rizikóövezetbe utazik, Ausztriába visszatérve 10 napra köteles lesz karanténban vonulni" – írja az osztrák belügyminisztérium közleményére hivatkozva az ORF.at .

Az osztrák közmédia szerint a bejelentés nagy felháborodást okozott magyar körökben is, hisz számos Ausztriában élő magyar megszeretné látogatni magyar családját és rokonait.

A beutazási korlátozások december 19-től január 10-ig érvényesek, és érinthetik a karácsonyra Magyarországra hazautazókat is.

MTI/Filep István

A rizikóövezeteket a 100 ezer főre jutó, 14 napos fertőzöttségi szám alapján sorolják majd be. Ha ez az érték magasabb mint 100, akkor az adott ország rizikóövezet.

A rendelkezés a Balkán államai mellett Magyarországot is érintheti, ahol ez a szám ennél jóval magasabb (708).

Az ilyen területekről beutazók a karantén ötödik napjától, saját költségre egy PCR tesztet végeztethetnek. Ha ez negatív, akkor a karantén idő előtt véget ér.

A rendelkezés további részletei egyelőre nem ismertek.

Az egészségügyi minisztérium azt ígéri, az új szabályok nem érintik majd az ingázókat és az üzleti úton lévőket, illetve figyelembe veszik majd a külföldről érkező, 24 órás gondozók munkarendjét is.

A rizikóövezetek első listáját várhatóan december közepén teszik közzé.
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Covid 19

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra