Új variáns jelent meg Franciaországban: aggodalmak az IHU miatt - frissített

Kérdés az, hogy átveszi-e az Omikron helyét.

A francia kutatók IHU-ra keresztelték el azt az új variáns, amelyet Marseilles közelében azonosítottak be és amely valószínűleg Kamerunból került oda.

Eddig 12 fertőzöttnél mutatták ki, és meglehetősen keveset tudni róla.

Ugyanakkor aggodalomra ad okot, hogy 46 mutációt és 37 törlődést tartalmaz, ami azt jelenti, hogy nagyobb arányban mutálódott, mint az Omikron, így nehezebben kiszámítható a viselkedése.

Annyit lehet tudni, hogy az első Franciaországban beazonosított fertőzött oltott volt, korábban Kamerunban járt és tünetként enyhe légzési problémák jelentkeztek nála.

Habár egyelőre a kutatási eredményeket még nem erősítették meg külföldi intézmények, a témához hozzászóló szakemberek érezhetően osztják az IHU-val kapcsolatos aggodalmakat.

Frissítés:

A Cbsnews.com január 6-án foglalkozott az IHU variánssal, megállapítva, hogy nagyon sok koronavírus-variáns bukkan fel majd tűnik el nyomtalanul.

Ennél is fontosabb talán, hogy a lap idéz egy WHO tisztségviselőt, aki úgy nyilatkozott, hogy figyelemmel kísérik az IHU-t, amiről " egyelőre nem bizonyított, hogy fenyegetést jelentene."

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19