Újabb omikron tünetek: hasmenés, émelygés

Komolyan kell venni őket.

Újabb, eddig nem ismert tüneteit azonosították az omikron-variánsnak. Hasmenés, hányás, émelygés fordulhat elő – állítja tanulmányában a John Hopkins Medicine az NBC.com cikke szerint, amelyet a portfolio.hu szúrt ki.

A kutatás szerint a fertőzöttek húsz százalékánál fordul elő hasmenés nem sokkal a fertőzés után. A gyenge immunrendszerrel rendelkező betegeknél a legnagyobb esély arra, hogy hasmenés, sőt, hányás, émelygés tünetei jelentkezzenek náluk.

A kutatók figyelmeztetnek, hogy vegyék komolyan ezeket a tüneteket a betegek, mert ha nem fordulnak orvoshoz, akkor nagy baj lehet. Különösen a gyerekeknél kell vigyázni, hogy ki ne száradjanak, ezért gondoskodni kell a folyamatos folyadékpótlásról – idézi a 24.hu .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19