Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Újabb vitatható kerékpáros jelek egy szombathelyi utcában

Azt már tudjuk, hogy ezek nem bicikliutat jelölnek. De ettől függetlenül jogosnak tűnik olvasóink észrevétele.

Ha bulvárlap lennénk, azt írhatnánk, hogy felrobbantotta az internetet a múltkori írásunk Titokzatos biciklisávot festettek a szombathelyi Sugár út közepére May 18. 14:54 a Sugár úti útburkolati jelekről, de inkább csak azt mondjuk, hogy közbeszéd lett Szombathelyen.

Később megtudtuk Az önkormányzat szerint nem bicikliutat festettek a Sugár útra May 20. 07:03 , hogy nem kerékpársávról, hanem kerékpáros nyomról van szó, amire más szabályok vonatkoznak: a biciklisek számára ajánlott útfelületet jelölnek.

Ennek tükrében figyelemre méltó az az olvasói levél és fotó, amiket ma kapott szerkesztőségünk.

„A múltkori értetlenkedésen csodálkoztam, ezt viszont én sem értem. Ha már hibát keresünk az illetékesek munkájában, kíváncsian várom, szerintük mióta kell kerékpárral jobb oldalról balra kanyarodni” – szól a kísérőlevél az alábbi fotóhoz.

Olvasói fotó

Majd így folytatódik az írás:

„Tudom, hogy autóval ez a (hibás) szokás, de talán nem kellene a kerékpárosokra is ráerőltetni. Attól, hogy a Repülők útja zsákutcában ér véget, még nem kanyarodik a főút! Egyébként éppen egy rendőrautó jött mögöttem szép lassan, lehet, hogy már figyeltek, bedőlök-e a trükknek ...”

Hogy olvasónk bedőlt-e e trükknek, azt nem tudjuk, azt viszont igen, hogy a képen látható útszakasz – ami a Metro-körforgalom és az arborétum között van – ugyanannak a projektelemnek a része, mint a Sugár út: azaz ez köti össze a belvárost az elkerülőút mellett már javában épülő „igazi” kerékpárúttal Épül a bicikliút Szombathelyen a 11-es huszár úttól a Söptei útig 2020. October 01. 15:31 .

Amúgy nem hisszük, hogy jelenleg ez lenne Szombathely legnagyobb problémája, de olykor tényleg nem árt odafigyelni a részletekre. Ahogy olvasóink teszik.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Titokzatos biciklisávot festettek a szombathelyi Sugár út közepére

A közlekedők nem nagyon tudnak mit kezdeni a helyzettel.

Az önkormányzat szerint nem bicikliutat festettek a Sugár útra

Alaposan kiverte a biztosítékot a sárga festék. Időközben befutott a város magyarázata is.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem

Tovább az oldalra