Újra rekordszámú fertőzöttet diagnosztizáltak Ausztriában

De már látszanak a javulás jelei.

Soha nem diagnosztizáltak még ennyi új fertőzöttet az országban, de a kórházban ápoltak és az intenzív osztályon lévők száma szerencsére csökken.

A legfrissebb adatok szerint az elmúlt 24 órában 43 ezer 053 embernél mutatták ki az új típusú koronavírus fertőzést országszerte. A tartományok közül már csak Burgenlandban 1000 fő alatti a napi esetszám, itt 769 új esetet diagnosztizáltak. A legtöbb új fertőzött pedig Bécsben van, igaz, itt némi adatsor rendezést is végeztek, mintegy hatezer embert utólag jelentettek be, ezért az érték magasabb.

Sok szakértő egyetért abban, hogy a koronavírus omikron variánsa fertőzőbb, viszont kevésbé okoz komoly megbetegedést. Erre az osztrák kórházi adatok sem cáfolnak rá: Ausztriában összesen 1315 ember szorul kórházi kezelésre, és mindössze 180-an vannak intenzív osztályon. Ráadásul mindkét adat kevesebb, mint egy nappal korábban.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Covid 19