Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vajon a közvilágítás hiánya is közrejátszott a mai szombathelyi gyalogosgázolásban?

A kérdést György István Péter veti fel, aki szerint ideje lenne elgondolkodni azon, hogy "a takarékosságnak hol van a határa".
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

György István Péter a ma reggeli, 11-es Huszár úton, az egyik gyalogátkelőhelyen történt gyalogosgázolás Gyalogátkelőhelyen gázoltak el ma reggel egy nőt Szombathelyen 2019. December 12. 08:17 kapcsán az alábbiakat vetette fel:

Nem tisztségünk és nem is a mi feladatunk eldönteni, hogy ki és milyen mértékig hibázott a 11-es Huszár úton történt balesetnél ma reggel. Mi is tapasztaltuk, hogy a közvilágítás központi kikapcsolásának idején még szinte vaksötétség volt . A baleseti okok között e ténynek is lehet jelentősége. Időszerű lenne elgondolkodni azon, hogy a takarékosságnak hol van a határa és a közvilágítás központi kikapcsolását végre a normál látási viszonyok időpontjához kellene igazítani . Ez lehet évszak és napfüggő egyaránt. Ameddig ez nem történik meg addig is javasoljuk, hogy aki rossz látási viszonyok között gyalogátkelőhelyen szeretne biztonságosabban átkelni viseljen világító mellényt az átkelés idejére. Ez sokat segíthet a balesetek megelőzésében.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

És mondandóját egy fotóval is megerősítette:

György István Péter

Ön ez alapján mit gondol?

Gyalogátkelőhelyen gázoltak el ma reggel egy nőt Szombathelyen

Gyalogosgázolás történt csütörtökön reggel a szombathelyi 11-es Huszár úton. Az elütött nő nagyot esett, de az elsődleges adatok szerint könnyű sérüléssel megúszta a balesetet. A belváros felől érkező Opel személyautó a belső sávban haladt a 11-es Huszár úton. A Stettner Lajos utca kereszteződésénél a kijelölt gyalogátkelőhelyen egy középkorú nő indult el a túloldal irányába.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jelentem

Hirdetés