Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Megkérdeztük a szombathelyi képviselőket, hogy megkapták-e már a védőoltást

Arra is rákérdeztünk, hogy a beoltottak melyik vakcinát kapták. Ha már a szombathelyi Fidesz nemrég kiállt az orosz és kínai vakcina használata mellett.

Javában zajlanak az oltások, az SZTK-nél a hétvégi tömeges oltásra már sátrakat állítottak fel Sátrakat állítottak fel a szombathelyi SZTK oltópontjai előtt March 04. 14:12 . A szombathelyi Fidesz pedig nemrég felszólította az összes helyi politikust, hogy nyilatkozzanak, hogy bármelyik a magyar szakhatóság által bevizsgált vakcinát elfogadják. A szombathelyi Fidesz kiáll az orosz és kínai vakcina használata mellett March 01. 15:50

Mi pedig megkerestük a városi képviselőket, hogy állnak a kérdéssel. Akarják-e beoltatni magukat, esetleg túlestek-e már az oltáson, és ha igen, melyik oltóanyagot kapták?

szombathelyi politikusok
Mészáros D. Zsolt

A sort Nemény András szombathelyi polgármesterrel kezdtük, aki elmondta, hogy mivel nem múlt el hatvanéves és kitűnő egészségnek örvend, valószínűleg a sor legvégére került a listán. Vagyis nem kapott még oltást.

Az alpolgármesterek közül egyedül Horvát Somát oltották már be, korábbi krónikus betegsége miatt. Ő az AstraZeneca vakcinájának első adagját kapta. Vár a másodikra.

A Fidesz képviselőinél kicsit megtorpantunk, mert Illés Károly , a Fidesz frakcióvezetője kijelentette, hogy nem kívánnak nyilatkozni ez ügyben, hiszen ez magánügynek minősül. Ebben az egész frakció egyetért. Mi azért próbáltunk mindenkit elérni.

Ám Kecskés Lászlótól meg is tudtuk, hogy orvosként az elsők között esett át mindkét oltásán, melyet a Pfizer vakcinájával végeztek.

Melega Miklós (Fidesz) elmondta lapunknak, nincs krónikus betegsége, még nem került sorra, de amint hívják, megy. Orvosbiológus ismerősei segítségével utána nézett a vakcináknak, leginkább az orosz és kínai vakcinát szeretné megkapni, de persze elfogadja, amit épp adnak neki.

Horvát Gábor véleménye szerint még a háziorvosok között sincsen egyetértés abban, hogy kinek, mikor, melyik vakcinát javallott beadni. Ő is vár a sorára.

Az a megyei napilapból tudjuk, hogy a krónikus betegségben szenvedő Lendvai Ferenc az AstraZeneca vakcinájának első adagját kapta meg eddig.

Az Éljen Szombathely frakciónál a legtöbben a regisztrációt követően még nem kaptak időpontot. Tóth Kálmán frakcióvezető viszont már átesett a betegségen, így neki most nem ajánlják a védőoltást, ahogyan Putz Attilának sem, aki decemberben esett át a fertőzésen. Pár hónapig ő biztosan nem lesz oltható emiatt.

Ceglédy Csaba (független) valamint Bokányi Adrienn (Éljen Szombathely) fiatal koruk miatt a lista végén szerepelnek. Ugyanígy van ezzel többek között Kelemen Krisztián , Kopcsándi József és Szuhai Viktor is, mindhárman az Éljen Szombathely-frakció tagjai.

Koczka Tibor (független) egy híján hatvan éves, ezért ő épp kimarad a veszélyeztetett korcsoportból, de ő is regisztrált és vár a megkeresésre.

Az Országgyűlési képviselők közül még Hende Csabát sikerült elérni, aki elmondta, hogy nincs még oltva, de már nagyon várja, mindegy melyik engedélyezett vakcinát kapja, ahogy fogalmaz, "ami éppen jut".

Röviden elmondható, hogy az oltakozás a szombathelyi politikai szférában is lassan, de menetrend szerint halad.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19

Tovább az oldalra