Vajon mennyi idő kell egy hódnak, hogy körberágjon egy fát?

Olvasónk a szombathelyi Csónakázótónál dokumentálta a szorgos kis állat munkáját.

„Szerdán még csak a víz felőli oldala volt megrágva, szombatra már szinte teljesen körbeért” – írta olvasónk, aki a szombathelyi Csónakázótó egyik lakójának munkáját dokumentálta. Nem nehéz kitalálni, hogy a lakó egy hód, aki a Csótó egyik fáját kezdte meg.

Olvasó

Lapunk is többször írt arról, Tündéri, szorgalmas állatok a hódok, csak éppen nagy bajkeverők 2023. January 12. 07:47 hogy egyre több fejfájást okoznak ezek a keményen dolgozó kisállatok a Nyugat-Dunántúlon. A környezetvédelmi szakemberek akkor azt mondták, nem a hódok szaporodtak túl, hanem a számukra alkalmas élőhely kevés. A hódok egyébként folyóvizekben élnek, ezért volt furcsa, amikor először megjelentek a Csónakázótónál még évekkel ezelőtt, de mára már megszokhattuk, hogy a közeli patakokból átkirándulnak.

Olvasó

Korábban dróthálóval kerítették körbe a Csónakázótó fáit, hogy védjék azokat a hódok fogaitól, olvasónk most azonban csak egy fán látott védőhálót. Azt mindenesetre nem lehet mondani ezekre az állatokra, hogy sokat tétlenkednének. Ők amit ma megtehetnek, nem halasztják holnapra.

Ez pedig egy régebbi videónk ebben az igen-igen fontos témában.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem