Vak, és mégis boldogan fotóz az Instagrammal

Közel tízezer követője van a népszerű képmegosztó oldalon, pedig ő maga születése óta nem lát.

Ha már megismerkedett az olvasó az Instagram nevű világhíres csodatalálmánnyal, és le is töltötte a csodatelefonjára, akkor most ismerkedjen meg valakivel, aki ésszel fel nem fogható hátránnyal indul az amatőr mobilos fényképészek között, és mégis rajonganak érte az emberek. Tommy Edison ugyanis születése óta vak, de élvez kattogtatni az Instagrammal. Hogy ezt hogyan csinálja? Az iPhone hangfelismerő és beszélő személyi asszisztense, a Siri nevű szoftver van segítségére, ami mindig elmondja neki, éppen hol jár az ujja.

Nélküled nem megy: támogasd a Nyugat.hu-t adód 1 százalékával! Neked csak pár kattintás, hogy továbbra is a téged érintő dolgokról tudósíthassunk.

Nyugat Média és Világháló Egyesület, adószám: 18889332-2-18
Ide kattintva érheted el kitöltési útmutatónkat!

A videóban Edison láthatóan lelkesen mesél minderről, és a kevés fantáziával megáldottaknak lépésről lépésre bemutatja, hogyan fotóz, ad címet a képnek és tölti azt fel. És ami a legemberibb az egészben: kommentelői gyakran segítenek neki, hogy éppen mit fotózott. Ő pedig csak felolvastatja ezt Sirivel, és boldog.

A pozitív kisugárzású, humortól sem mentes Edison képeit itt lehet megnézegetni, de van neki még egy YouTube-csatornája is, amin azt mondja, hogy szeretné

megmutatni a vakság vidám oldalát. Mindkettőt.

Bemutatja például, hogyan főz otthon, miképp használja a bankautomatát, mesél arról, hogyan álmodik ő, és nagy röhögés közepette felhívja a figyelmet: nyugi, senki nem fog megvakulni attól, ha megnézi a videóit.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Fotózás mobillal: lőttek a kompaktoknak? (2. rész)

Nem csak az esélyeket latolgatjuk, de bemutatunk egy sor iPhone-alkalmazást is, amikkel telefonos képeinket káprázatossá varázsolhatjuk.

Webre vándorol az Instagram

A népszerű fotómegosztóra továbbra is csak mobillal lehet képeket fellőni, de végre már böngészőből is nézhetjük mások csillivilli képeit. Vagy a sajátjainkat.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tech