Valami nagy bibi van a szombathelyi Vörösmarty utca egyik közlekedési lámpájával?

Különös olvasói észrevétel érkezett a szerkesztőségünkbe. Azonnal elküldjük az illetékeseknek is.

Lapunk körülbelül két héttel ezelőtt számolt be Mindkét sofőr állítja, hogy zöld volt a lámpa – Fiat ütközött Mercedesszel Szombathelyen March 16. 19:03 egy szombathelyi közlekedési balesetről.

A Szelestey László és Vörösmarty Mihály utcák kereszteződésében egy ember sérült, mivel csúcsidőben történt, nagy torlódás alakult ki a környéken.

„Piros lámpánál álltam, egy busz előtt. Láttam, hogy zöldre vált a lámpa és elindultam. Jobbra figyeltem a kereszteződésben, amikor balról az autóm orrának ütközött a Fiat és átperdítette a két tonnás autót az ellenkező irányba. A feleségemet elvitték a mentők, a biztonsági öv miatt zúzódásokat szenvedett” - mondta lapunk munkatársának az egyik sofőr.

„Kőszeg irányába tartottam és zöld jelzésnél haladtam át, amikor jobbról elém hajtott a Mercedes” – mondta a másik.

A március közepén történt baleset
TM/Nyugat.hu

Bevalljuk, el is felejtettük az estet, de ma reggel egy olvasóit levelet kaptunk, belinkelve a fenti eset, majd ez következik.

„Különös egybeesés, hogy bő egy éve egy barátom apukája és egy fiatal srác jártak épp így, ugyanebben a kereszteződésben. Mérgesen vádoltuk a fiatalembert azzal, hogy tilos jelzés ellenére hajthatott be a kereszteződésbe, mivel az ismerősöm "zöldhullám"-on érkezett a Szent Márton utca felől.

További érdekesség, hogy már jómagam is érkeztem itt "zöldhullám" -on a Szent Márton utca felől. Finom gázzal kell jönni, mert az említett jelzőlámpa jellemzően lassan vált zöldre és jómagam is találkoztam már azzal, hogy nekem már zöld, de lépnem kell a féket mert jobbról még szállingóznak ki az autók a Szelestey László utcából. Az ember azt feltételezi, hogy tilos vagy épp sárga jelzés ellenére hajtanak ki.”

És ami ma reggel történt

"Az ok amiért ezt most egy levélben fejtem ki önöknek az, hogy ma reggel 6:33 kor szemerkélő esőben kihajtottam a Szelestey László utcából a Vörösmarty Mihály utcára. Balra kanyarodtam előttem 2 busz utánam egy személyautó.

Biztosan tudom, hogy zöld volt a lámpa és a mögöttem haladó is kihajtott. Kanyarodás közben kissé megijesztett hogy balról jármű érkezik és nyomja a dudát... Ha ilyen magabiztosan jelezte, hogy neki van elsőbbsége biztosra veszem ő is tudta hogy zöld jelzés ellenére akadályozzuk."

Nem történhetne meg, de ...

A levél ezzel fejeződik be

"Tudom, ha önök hangot adnak egy közérdekű témának arra a városvezetés is felfigyel. Aztán állíthatja azt a berendezés üzemeltetője, hogy megfelelően működik vagy azt, hogy nem lehetséges a két jelzés együttes zöld állapota. Az esetek magukért beszélnek. Itt hozzáteszem jómagam is elektromos berendezések hibakeresésével és javításával foglalkozom. Megannyi olyan hibával találkoztam már, hogy 100 vagy 1000 esetből csak 1-2x hibázzon a berendezés, vagy olyannal ami elvileg nem történhetne meg, de egy logikai hiba folytán mégis bekövetkezik.

Bízom benne, hogy a közreműködésükkel komolyabban foglalkozni fognak az illetékesek a probléma gyökerének feltárásával."

Lapunk fontosnak tartotta megjelentetni az olvasói levelet, amit eljuttatunk a szombathelyi polgármesteri hivatalnak is.

Addig is mindenki nagyon óvatosan vezessen a Szelestey László és Vörösmarty Mihály utcák kereszteződésében.

Frissítés

A szombathelyi polgármesteri hivataltól azt a visszajelzést kaptuk, hogy a jelzőlámpák a Közúthoz tartoznak, így őket is külön értesítjük a problémáról. A cégnél egyébként itt lehet észrevételt és panaszt tenni.

Frissítés 2

"A Szelestey út jelzőlámpás csomópont 2006 óta változatlan forgalomtechnikai beállításokkal üzemel. A vezérlőberendezés belső védelmi rendszerei nem teszik lehetővé konfliktusirányokban azonos időben zöld jelzés kiadását, ekkor a berendezés azonnal sötét állapotra kapcsol. Az egyes irányok közötti közbenső átmeneti időt (két zöld jelzés közötti idő) szintén ellenőrzi a vezérlőberendezés és a forgalomtechnikai tervben rögzített időtől történő eltérés esetén a berendezés sárga villogóra kapcsol. A vezérlőberendezés számos védelemmel van ellátva, amelyek gondoskodnak arról, hogy meghibásodás esetén a berendezés megfelelő üzemállapotba kapcsoljon" - írta válaszban a közút, amit teljes terjedelmében itt lehet elolvasni "A vezérlőberendezés számos védelemmel van ellátva" - A Közút a Vörösmarty utcai közlekedési lámpáról April 01. 14:43 .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Mindkét sofőr állítja, hogy zöld volt a lámpa – Fiat ütközött Mercedesszel Szombathelyen

Egy ember megsérült abban a közlekedési balesetben, ami szerdán délután történt a szombathelyi Szelestey László és Vörösmarty Mihály utcák kereszteződésében.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem