Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Lassan elfogynak Szombathely alpolgármesterei, marad a bizonytalanság az önkormányzatban

Háromból ketten már nincsenek a Fidesz bizalmában. A végén csak egy maradhat?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Patthelyzet és tanácstalanság a szombathelyi önkormányzatban – írtuk pár napja Patthelyzet és tanácstalanság a szombathelyi önkormányzatban az alpolgármesteri hatáskörök megvonása miatt 2019. January 17. 18:02 . A jelenlegi, egyáltalán nem kedvező helyzetet két fényképpel és két dátummal lehet illusztrálni.

Az első, eredeti fotó 2014 novemberében, a választások után frissen megalakult közgyűlés első, dolgozós ülésén készült, a képen a Fidesz-frakció által megszavazott alpolgármesterek tesznek éppen esküt Puskás Tivadar polgármester előtt. Balról: Molnár Miklós, Illés Károly és Koczka Tibor.

Vágvölgyi Bálint

A második kép ebből a fotóból készült, piros kereszttel jelöltük azokat az alpolgármestereket, akik elveszítették a Fidesz, Puskás Tivadar és Hende Csaba országgyűlési képviselő bizalmát:

Vágvölgyi Bálint

Már csak egy alpolgármester, Illés Károly az, aki bírja a bizalmukat és nem tettek lépéseket ellene. Mint a Hegylakó című filmben: A végén csak egy maradhat .

Két dátum, ami később meghatározónak bizonyult

2017. szeptember 5. Ezen a napon tartotta tisztújítását a szombathelyi Fidesz Ők irányítják eztán a szombathelyi Fideszt 2017. September 05. 19:00 , és ezen a napon szorult ki a párt helyi vezetői közül Koczka Tibor alpolgármester. Nem sokkal később pedig Hende Csaba egy belső rendezvényen kijelentette – informátoraink szerint elég durva hangnemben –, hogy a következő ciklusban Koczka Tiborra nem csak alpolgármesterként, de képviselőként sem számítanak.

Tavaly novemberben aztán nyilvánosan alázták meg Kitört a belháború a szombathelyi Fideszben? 2018. October 24. 08:15 Koczka Tibort, és éppen Illés Károly volt az, aki a megyei közgyűlés elnöki pulpitusáról eltávolíttatta Koczka névtábláját, hogy a sajátját rakassa a helyére.

A másik dátum 2019. január 14 . Ezen a napon vonta meg Belharc a szombathelyi jobboldalon, megvonták Molnár Miklós alpolgármesteri hatásköreit 2019. January 14. 09:58 Puskás Tivadar polgármester Molnár Miklós alpolgármester hatásköreit, miután Molnár lehetővé tette, hogy a közgyűlés Fidesz-frakció nélkül elfogadja a rabszolgatörvény bojkottját. Molnárt később Puskás Tivadar A szombathelyi polgármester árulónak nevezte Molnár Miklós alpolgármestert 2019. January 09. 13:38 és Hende Csaba is Hende Csaba: Molnár Miklós elárulta a polgári, jobboldali tábort 2019. January 12. 08:17 árulónak nevezte.

Vagyis, a 2014-ben megválasztott három alpolgármester közül kettő kiesett a pixisből, további munkájukban is korlátozva vannak. A Fidesz nem is tudja leváltani őket, nincs meg ehhez a többségük, és ugyanebből az okból nem is tudnának új alpolgármestereket választani.

Marad tehát a

béna kacsa

állapot, a vele járó tanácstalansággal és bizonytalansággal. Az őszi önkormányzati választásokig pedig minimum nyolc hónap van még hátra.

Egy szerkesztőség fenntartása nagyon sok pénzbe kerül. Segítsd a Nyugat.hu munkáját, mert a függetlenségnek ára van! December 3-tól 20-ig tartó kampányunkban kétmillió forintot szeretnénk összegyűjteni. Ezt a pénzt elsősorban az újságírók bérére szánjuk, hogy a valóban fontos ügyekkel foglalkozhassanak. Itt támogathatsz és tudhatsz meg többet a kampányunkról.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés