Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Lassan elfogynak Szombathely alpolgármesterei, marad a bizonytalanság az önkormányzatban

Háromból ketten már nincsenek a Fidesz bizalmában. A végén csak egy maradhat?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Patthelyzet és tanácstalanság a szombathelyi önkormányzatban – írtuk pár napja Patthelyzet és tanácstalanság a szombathelyi önkormányzatban az alpolgármesteri hatáskörök megvonása miatt 2019. January 17. 18:02 . A jelenlegi, egyáltalán nem kedvező helyzetet két fényképpel és két dátummal lehet illusztrálni.

Sok olvasói kérdés érkezik hozzánk. Mi pedig szeretnénk friss, hiteles híreket adni neked. Támogasd a munkánkat!
Támogatom

Az első, eredeti fotó 2014 novemberében, a választások után frissen megalakult közgyűlés első, dolgozós ülésén készült, a képen a Fidesz-frakció által megszavazott alpolgármesterek tesznek éppen esküt Puskás Tivadar polgármester előtt. Balról: Molnár Miklós, Illés Károly és Koczka Tibor.

Vágvölgyi Bálint

A második kép ebből a fotóból készült, piros kereszttel jelöltük azokat az alpolgármestereket, akik elveszítették a Fidesz, Puskás Tivadar és Hende Csaba országgyűlési képviselő bizalmát:

Vágvölgyi Bálint

Már csak egy alpolgármester, Illés Károly az, aki bírja a bizalmukat és nem tettek lépéseket ellene. Mint a Hegylakó című filmben: A végén csak egy maradhat .

Két dátum, ami később meghatározónak bizonyult

2017. szeptember 5. Ezen a napon tartotta tisztújítását a szombathelyi Fidesz Ők irányítják eztán a szombathelyi Fideszt 2017. September 05. 19:00 , és ezen a napon szorult ki a párt helyi vezetői közül Koczka Tibor alpolgármester. Nem sokkal később pedig Hende Csaba egy belső rendezvényen kijelentette – informátoraink szerint elég durva hangnemben –, hogy a következő ciklusban Koczka Tiborra nem csak alpolgármesterként, de képviselőként sem számítanak.

Tavaly novemberben aztán nyilvánosan alázták meg Kitört a belháború a szombathelyi Fideszben? 2018. October 24. 08:15 Koczka Tibort, és éppen Illés Károly volt az, aki a megyei közgyűlés elnöki pulpitusáról eltávolíttatta Koczka névtábláját, hogy a sajátját rakassa a helyére.

A másik dátum 2019. január 14 . Ezen a napon vonta meg Belharc a szombathelyi jobboldalon, megvonták Molnár Miklós alpolgármesteri hatásköreit 2019. January 14. 09:58 Puskás Tivadar polgármester Molnár Miklós alpolgármester hatásköreit, miután Molnár lehetővé tette, hogy a közgyűlés Fidesz-frakció nélkül elfogadja a rabszolgatörvény bojkottját. Molnárt később Puskás Tivadar A szombathelyi polgármester árulónak nevezte Molnár Miklós alpolgármestert 2019. January 09. 13:38 és Hende Csaba is Hende Csaba: Molnár Miklós elárulta a polgári, jobboldali tábort 2019. January 12. 08:17 árulónak nevezte.

Vagyis, a 2014-ben megválasztott három alpolgármester közül kettő kiesett a pixisből, további munkájukban is korlátozva vannak. A Fidesz nem is tudja leváltani őket, nincs meg ehhez a többségük, és ugyanebből az okból nem is tudnának új alpolgármestereket választani.

Marad tehát a

béna kacsa

állapot, a vele járó tanácstalansággal és bizonytalansággal. Az őszi önkormányzati választásokig pedig minimum nyolc hónap van még hátra.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés