Vas megyében 300 ezer felett van a nettó bér, de ez szódával is alig megy el

A KSH közölte a megyére bontott adatokat.

A KSH közzétette a „Fókuszban a megyék, 2022. I–III. negyedév” című kiadványát , amely a megyékre bontott statisztikai adatokra fókuszál.

Nettó fizetések forintban - Gyakorlatilag minden magyarországi térkép így néz ki
Józing Antal

Ezt bogarászva számos érdekességre bukkanhatunk. Ilyen például az, hogy az említett időszakban Vas megyében a teljes munkaidőben alkalmazásban állók havi bruttó átlagkeresete 457 ezer, az adókedvezmény nélkül számított havi nettó átlagkereset 304 ezer forint volt.

Mindez úgy jön ki, hogy a fizikai munkások átlagban 261, míg a szellemiek 368 ezer forintot vihettek haza.

A megyék sorrendjében Vas a 7. helyen van, ami „nem jó, de nem is tragikus”.

Nem meglepés, hogy a legmagasabb nettó fizetések a fővárosban vannak, ahol már az átlag is 413 ezer forint.

A főváros után Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom majd Fejér következik. Tolna és Heves is megelőzi Vas megyét.

Józing Antal

A sor végén Nógrád, Békés és a Szabolcs van. Ez utóbbiban a nettó átlagfizetés mindössze 239 ezer forint.

Ehhez annyit tennénk hozzá, hogy a magyar fizetések már kelet-európai összehasonlításban is roppant alacsonynak számítanak Csak a bolgárok keresnek rosszabbul nálunk az egész EU-ban 2022. December 19. 16:07 , ráadásul – ahogy arról mi is írtunk - a KSH keresetekkel kapcsolatos adatait is óvatosan kell kezelnünk Közel sem annyi a nettó átlagbér, mint amennyit a KSH kiszámolt 2022. May 03. 08:43 .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság