Vas megyei rendező is van a Színkritikusok díjazottjai között

Díjat kaptak a a Színház- és Filmművészeti Egyetem mellett kiállók is.

Tegnap este negyvenkettedik alkalommal adták át a Színkritikusok díját, a Bethlen Téri Színházban.

A Színház.hu közlése szerint idén nem a jelöltek, csak a díjazottak nevét hozták nyilvánosságra a díjátadó est előtt.

A szakmai szervezet, a legjobb előadásnak a Kertész utcai Shaxpeare-mosó című produkció William Shakespeare Rómeó és Júlia című drámáját választotta. A színmű Závada Péter átirata és a társulat improvizációi alapján készült.

Az életműdíjat Szakács Györgyi jelmeztervező kapta, míg a posztumusz különdíjat Lengyel Anna dramaturg, műfordító, színházszervezőnek ítélték.

A Kurázsi díjat a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) hallgatói, oktatói és dolgozói kapták, akik kiálltak az egyetemük szabadságáért.

A Trafó – Kortárs Művészetek Házát a lezárások alatti online jelenlétért, különdíjjal ismerték el.

A legjobb színészi alakításért járó díjat Béres Mártának ítélték, aki az Újvidéki Színház Anna Karenina című előadásában nyújtott alakítása miatt zsebelhette be az elismerést.

A legígéretesebb pályakezdő díját a sárvári születésű Nagy Péter István kapta.

Nagy Péter István színész-rendező korábban a celldömölki Soltis Lajos Színház stúdiósaként kezdte meg a színházi pályafutását, majd a szombathelyi Weöres Sándor Színház művészeti tanácsának is a tagja lett.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra