Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Vásárló és biztonsági őr afférja a kőszegi Tescóban – válaszolt a cég

A konfliktust az okozta, hogy a vásárló – az őr szerint – túl sok zacskót vett el. Megalázó helyzet lett a vége.

Pénteken olvasói levél érkezett szerkesztőségünkbe.

Feladója egy hölgy, aki nevét vállalva írta le, mi történt édesanyjával a kőszegi Tescóban.

Ezek szerint az 58 éves nő az ingyenesen szedhető zacskóból elvett 10-20 darabot, hogy majd később ezekbe tegye a megvásárolt termékeket.

A biztonsági őr azonban kiabálva kiszedte a zacskókat a kocsiból. A vásárlónak egy férfi sietett segítségre, miközben a hölgy 6 éves unoka sírva fakadt, mert azt hitte, nagymamáját bántani fogják.

A kőszegi Tesco
Józing Antal

Az ügyben panaszt tettek a cégnél, annál is inkább, mert az érintett biztonsági őrre más családok is panaszkodtak. (Többek között ezért is foglalkoztunk az esettel.)

A levelet (néhány adat kivételével) az alábbiakban olvashatják, ahogy a Tesco válaszát is.

Lapunk ugyanis megkereste a céget, azt tudakolva, hogy tudnak-e az esetről, valóban így történt-e, illetve hogy milyen lépéseket szándékoznak tenni.


Az olvasói levél:

Egy esetet szeretnék megosztani önökkel, ami ma történt a kőszegi

Tesco áruházban édesanyámmal, és a 6 éves lányommal.

58 éves édesanyám a 6 éves lányommal bement vásárolni a

mai napon 2020.10.30 ( …). Édesanyám az ingyenesen szedhető zacskókból elvett kb. 10-20 db-ot, mert a liszt, cukor és egyéb termékeket be akarta zacskózni a kasszánál.

Az illetékes biztonsági őr, ( …) , odalépett édesanyámhoz, és elkezdett vele kiabálni, hogy mit képzel magában, ez a Tesco tulajdona, és elkezdte a kocsi aljából kirángatni a zacskókat.

Egy úriember édesanyám védelmére kelt, hogy hogyan beszélhet így egy vásárlóval, főleg egy hölggyel, de a biztonsági őr nem hagyta abba a verbális bántalmazást, és elvette édesanyámtól az említett zacskókat. A 6 éves lányom ott sírt édesanyám mellett, mert megijedt, hogy a "mamáját bántani fogják" .

Úgy érzem, Kőszeg város lakossága joggal várhatja el, hogy tisztelettel beszéljenek velük, főleg, ha egy gyermek is érintett a dologban.

Természetesen panasszal éltem a biztonsági cégnél valamint a Tescónál is bejelentést tettem. Felháborodásomat - úgy tudom - többen is osztják, nem mi vagyunk az egyetlen család, akivel ez a bizonyos biztonsági őr így bánik.

Várom megtisztelő válaszukat azzal kapcsolatban, hogy olvashatok e erről a témáról a következő újságban.

Nagyon szépen köszönöm a figyelmüket,

(Név a szerkesztőségben)


A Tesco válasza:

„Az esetről tudunk, és jelenleg is vizsgáljuk annak részleteit. Természetesen felvesszük a kapcsolatot szolgáltató partnerünkkel, s vele is egyeztetünk a történtekről. Egyelőre ennél több konkrétumot nem tudunk elmondani az esettel kapcsolatban.

Az okozott kellemetlenségekért ezúton is elnézést kérünk. És szeretnénk kiemelni, hogy számunkra teljes mértékben elfogadhatatlan, az ilyen viselkedés vásárlóinkkal szemben, így mindent megteszünk az ügy tisztázása érdekében.”

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem

Tovább az oldalra