Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Vasárnap vége a korlátozásoknak Ausztriában

De csak az oltottaknak.

Karl Nehammer új osztrák kancellár bejelentette: az oltottaknak és a betegségből gyógyultaknak hétvégén véget ér a 20 napig tartó lezárás Ausztriában. Azok számára, akik még nem vették fel az oltást, vagy nem gyógyultak már fel a Covid-19 betegségből, továbbra is kijárási korlátozás lesz érvényben. A részletek szerdán derülnek ki, miután a kancellár egyeztetett a tartományok vezetőivel – írja az ORF magyar oldala.

A december 12-én véget érő lezárásokat követő újranyitás feltételrendszeréről holnap születik döntés. Annyi már biztos, hogy az oltatlanok továbbra is csak bizonyos célok érdekében hagyhatják el a lakhelyüket. Karl Nehammer szerint az FFP2-es maszkok használata továbbra is a védekezés egyik kulcsfontosságú eleme kell, hogy maradjon.

A nyitás részleteiről a tartományok vezetőivel együtt dönt a kormány. A kancellár szerint a szállodák és a vendéglátóegységek bizonyos feltételek mellett újra megnyithatnának, de azt ígéri, szigorúan ellenőrizni és szankcionálni fogják a szabályok be nem tartását.

„Egy valami biztos. Bőven volt lehetőségünk megtanulni azt, hogy a vírus nem alkalmazkodik holmi politikai előírásokhoz. Tudomásul kell vennünk, hogy a vírus az életünk része marad. Hallgatnunk kell a tudományra ahhoz, hogy szabad életet biztosítsunk magunknak” – mondta a sajtótájékoztatón Karl Nehammer.

Közben Michael Ludwig, Bécs polgármestere bejelentette, hogy Bécsben csak december 20. után nyithatnak meg a szállodák és a vendéglátóegységek és a 2G-szabály betartásával fogadhatnak vendégeket. A kereskedelem, a testközeli szolgáltatók és a kulturális intézmények már december 13-án megnyithatnak az oltottak számára.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19