Versenyeztetéssel adta el a Vasivíz Zrt. a szombathelyi termálfürdő területének részét

Meg is hirdették egy ingatlanközvetítő oldalon, öten érdeklődtek, végül csak egy maradt.

Egy ingatlanközvetítőn keresztül adta el a szombathelyi termálfürdő mögötti területet a Vasivíz Zrt. A területet egy ingatlanközvetítő oldalon meg is hirdették, a hirdetés 28 napig (május 4. – 31.), majd plusz öt napig kint is volt az oldalon - írja Facebook-posztjában Czeglédy Csaba városi képviselő (független).

A képviselő ugyanis - hivatalos személyként, önkormányzati képviselőként - megvizsgálta a Vasivíz ingatlaneladását, miután kiderült, hogy nem volt licit.

Megállapította, hogy az ügyben a Vasivíz Zrt. erősen vitatható jogi álláspontot alakított ki, súlyos hiányosságára derült fény.

A vállalat azonban mégis törvényesen járt el, mert volt versenyeztetés

- írta Czeglédy. Megjegyezte, hogy a szombathelyi közgyűlés hozzájárult az ingatlan értékesítéséhez, de arra nem tért ki, hogyan hajtsa azt végre a vállalat.

Nemzeti vagyon, vagy nem nemzeti vagyon?

A Vasivíz igazgatósága - a felügyelőbizottság egyetértésével - azt az álláspontot képviselte, hogy az ingatlanvagyonuk nem a nemzeti vagyon része, és így nem kötelező a vevőjelöltek versenyeztetése sem.

Czeglédy szerint ez nem igaz, a Vasivíz vagyona önkormányzati vagyon, ez pedig a nemzeti vagyon része. Viszont nyilvánosan meghirdették az ingatlant, öt érdeklődő jelentkezett, aki meg is nézték a területet, ketten részletes tájékoztatás kértek, egy érdeklődő tett konkrét ajánlatot, végül ő vette meg az ingatlant.

A képviselő szerint az ingatlaniroda tisztességesen járt el, és ennek következtében valóban volt versenyeztetés az érdeklődők között, ezért a Vasivíz törvényesen járt el.

A képviselő megjegyezte, hogy a vállalatnak nem volt és nincs versenyeztetési szabályzata. Mint írta, Nemény András polgármester jelezte egyetértését abban, hogy kötelezzék a Vasivíz Zrt.-t, és valamennyi önkormányzati tulajdonú társaságot versenyeztetési szabályzat elkészítésére, ha azzal még nem rendelkeznek.

Nyugdíjasotthont épít az új tulajdonos

A Vasivíz Zrt. nemrég eladta A szombathelyi termálfürdőből ad el egy darabot a Vasivíz Zrt. 2023. July 06. 07:36 a szombathelyi termálfürdő mögötti ingatlant, ami gyakorlatilag a termálfürdő területéhez tartozott. A térképen bejelöltük az eladott ingatlant.

Forrás: googlemaps.com

Az ügy komoly hullámokat vetett, ahogyan ez az ingatlanértékesítésekre jellemző, de való igaz, hogy a város egyik legértékesebb területét adták el. Nem sokkal később lapunk kiderítette Ki vette meg a szombathelyi Termálfürdő területének egy részét és mit tervez vele? Megvannak a válaszok 2023. July 10. 19:37 , hogy a közel 1,1 hektáros területet Horváth Roland vállalkozó vette meg 221 millió + áfa összegért.

Kérdésünkre Horváth Roland elmondta, hogy a tervei szerint prémium minőségű nyugdíjasotthon épül ide. Most kezdték el készíteni a terveket, és mintegy 2,5 év múlva épül fel az otthon. Hozzátette, nem terveznek magas épületet.

Az ingatlan értékesítésekor megkerestük a szombathelyi önkormányzatot, a Vasivíz Zrt. többségi tulajdonosát. Kérdéseinkre azt válaszolták, hogy a szóban forgó ingatlan kizárólagos tulajdonosa a Vasivíz, így az ingatlan értékesítéséről, annak módjáról a vállalat igazgatósága döntött.

Arról, hogy miért van szüksége a Vasivíznek a plusz bevételekre, itt Megint lecsapott a rezsicsökkentés átka, nagyon nehéz helyzetben van a Vasivíz Zrt. 2023. March 29. 19:19 és itt Sokat segített a Vasivíz Zrt.-nek az állami támogatás, de még így is 600 millió forint a hiányuk 2023. July 22. 06:33 írtunk.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet