Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Vattay Gábor: ebben a hullámban akár 12 ezer ember is odaveszhet

A következő hetekben derül ki, hogy mennyire cseng le a negyedik hullám, mielőtt február tájékán számottevővé válhat az új variáns által okozott fertőzések jelentette probléma.

Lassulni látszik az új fertőzések száma, de Vattay Gábor, az ELTE Komplex Rendszerek Fizikája Tanszéke vezetője arra számít, hogy a napi halálozási adatok még napokig emelkedhetnek, mivel a halálozási ráta görbéje nagyjából egyhetes késéssel követi az új fertőzéseket jelző esetszámot.

Elemzése szerint – amelyet a Népszava idézett – utóbbiból az következik, hogy ebben a hullámban akár 12 ezer ember elvesztésére is  számítani lehet. Úgy vélte, hogy a mostani folyamatok alapján még karácsonykor is háromezer körül lesz a fertőzöttek napi száma.

A tudós azzal számol, hogy mivel a mostani járványhullám alakulásában az újonnan felfedezett omikron-variáns hatása még nem érzékelhető, ezért majd csak a következő hetekben derül ki, hogy mennyire cseng le a negyedik hullám, mielőtt február tájékán számottevővé válhat az új variáns által okozott fertőzések jelentette probléma - idézi az Index .

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19