Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A háziorvosokat nyaggatják a koronavírus elleni védőoltás miatt a betegek

De rossz ajtón kopogtatnak.

"A munkaidőm ezzel megy el" - mondja egy háziorvos, aki elmeséli, hogy rengeteg telefonhívást kapnak a koronavírus elleni védőoltásról.

A háziorvosok jelenleg csak nagyon indokolt esetben fogadják személyesen a betegeket, akivel lehet, telefonon és e-mailen tartják a kapcsolatot. Így nem meglepő, hogy állandóan csörög a telefon, de az igen, hogy a hívások döntő része a védőoltásról szól.

Vannak, akik érdeklődnek, hogy mikor kerülnek sorra, vannak, akik saját vagy családtagjuk számára szeretnének minél korábbi időpontot. De a háziorvosok ezekre a kérdésre nem tudnak válaszolni, ugyanis

a védőoltások szervezését, kiszállítását az állami szervezetek végzik.

Hivatalos oltási terv is készült, amit sokáig titokban tartottak, január elején is csak vázlatosan hozták nyilvánosságra Nyilvános lett az oltási terv January 02. 21:20 .

A jelenleg ismert oltási terv

1 Tavaly karácsonykor kezdődött az egészségügyi dolgozók oltása, ez jelenleg is tart.

2. Szociális ellátásban dolgozók és szociális ellátásban részesülő személyek.

3. Az idős, krónikus betegek, első körben a 89 éven felüliek, majd a 60-on túliak. 1 millió 756 ezer emberről van szó, akiket három betegségcsoport alapján jelöltek ki, de erről sincsenek részletes információk.

4. A rendvédelmi szervek azon dolgozói, akik munkájuk során közvetlen kapcsolatba kerülnek a lakossággal.

5. 18-59 évesek, akiknél fennállnak a fokozott kockázatot jelentő alap/társbetegségek.

6. Kritikus infrastruktúrában dolgozók.

7. Valamennyi 18-59 éves, akik a fenti kockázati csoportokba nem tartoznak

Regisztrálni kell, de az sem sietteti az oltást

A Nemzeti Népegészségügyi Központ hivatalos tájékoztatási oldalán lehet regisztrálni a védőoltásra, de az operatív törzs és a kormányzati szervek is többször hangsúlyozták, a regisztráció időpontja nem befolyásolja, mikor kapjuk meg a védőoltást.

A lényeg, hogy a háziorvosoknak sem feladata, sem lehetősége arra, hogy befolyásolják a védőoltásokat.

Nekik most más dolguk van, és az sem kevés, és kevésbé fontos.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19

Tovább az oldalra