Véget ér az oltatlanokra vonatkozó zárlat Ausztriában - Frissített

Karl Nehammer kancellár bejelentette, hogy január 31-én megszűnik a beoltatlan emberekre vonatkozó zárlat.

Az osztrák kormány szerdán bejelentette, hogy jövő hétfőn megszűnik az oltatlanok korlátozása. Korábban különösen a gasztronómia és a kiskereskedelem szorgalmazta a 2G ellenőrzések megszüntetését. A gasztro is ragaszkodott a kijárási tilalom előrehozásához.

"Úgy látjuk, hogy van változás, az omikron paradigmaváltást kezdeményezett a deltához képest. A GECKO nagyon közelről figyeli egyrészt a fertőzési arányt növekvő tendenciával, ugyanakkor azt, hogy a kórházi ágykapacitás Ausztriában stabil maradt” – mondta Nehammer a sajtónak .

A világjárvány leküzdésére felállított GECKO bizottság szakértői tehát már nem tartják észszerűnek a korlátozó intézkedéseket és nem áll fenn a kórházi intenzív terápiás kapacitások túlterhelésének veszélye sem.

A bejelentés az osztrákokat is meglepte, hiszen ma is új csúcsot döntött a regisztrált új fertőzések száma .

FRISSÍTÉS:

Sok minden ezzel nem fog változni - derült ki szerda délután, amikor a bejelentés utáni első sokk elmúltával a részletekről is szó esett. A 2G szabály (beoltott vagy felépült) minden területen megmarad - a kereskedelemtől a kultúráig, a gasztronómiáig és a sportig - figyelmeztet a Kronen Zeintung . Gyakorlatilag a zárlat vége azt jelenti, hogy a beoltatlanok indoklás nélkül hivatalosan is elhagyhatják otthonaikat és meglátogathatják barátaikat, rokonaikat vagy egyszerűen elmehetnek sétálni.
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Covid 19