Véget érhet a világjárvány

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) bízik benne, hogy 2023-ban feloldható lesz a koronavírus-világjárvány miatti globális egészségügyi szükséghelyzet.

Reméljük, hogy jövőre azt mondhatjuk: már nincsen világjárvány – mondta szerdán Genfben Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, a WHO főigazgatója. A vírus itt fog maradni, de a világnak vannak eszközei ellene, védőoltások, gyógyszerek és viselkedési kódexek – tette hozzá a 24.hu cikke szerint.

Az mpox (korábbi nevén majomhimlő) fertőzések száma is több mint 90 százalékkal csökkent, és egyelőre nem jelentettek új ebolás eseteket Ugandából sem. Van ok a reményre és az aggodalomra egyaránt. Utóbbiba tartozik az éhínség elsősorban Afrikában, de hogy sok helyen elmaradott a közegészségügy, egészségtelen az emberek étrendje, jelen van a malária és a gümőkór.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19