Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Végre egy dátum: fellélegezhet Ausztria?

Március 15-étől Vorarlbergben, március 27-étől pedig országszerte kinyithatnak az éttermek teraszai, de szó esett a további nyitásokról is.

Hétfőn koraeste közös sajtótájékoztatót tartottak az osztrák szövetségi kormány tagjai, valamint több tartomány kormányzója a koronavírushoz kapcsolódó korlátozásokról. Eltérő szabályozások lesznek az ország különböző tartományaiban, de egy dátum fix: március 27-étől országszerte kinyithatnak a vendéglátóhelyek kerthelyiségei.

Sebastian Kurz kancellár pozitívan értékelte az elmúlt pár hetet. Álláspontja szerint bevált, hogy kinyithattak a szolgáltatók és az üzletek, így sok munkanélküli és rövidített munkaidővel dolgozó kezdhetett ismét rendesen dolgozni.

A kancellár elmondta, Vorarlberg tartományban március 15-étől már nyitva lehetnek a kerthelyiségek, a sportlétesítmények és a kulturális egységek. A többi tartományban két héttel későbbre tervezik a nyitást. Március 27-étől országszerte kinyithatnak a kerthelyiségek, de valószínű, hogy itt is „belépési tesztre” lesz szükség.

Március 15-étől a gyerekek és a diákok ismét sportolhatnak az iskolában, tornatermekben, kivételt képeznek azonban az olyan sportesemények, ahol nézők is jelen lennének.

A kulturális egységek, az éttermek belső terei és a turizmushoz kapcsolódó intézmények, létesítmények legkorábban áprilistól nyithatnak ki.

Rudolf Anschober egészségügyi miniszter kiemelte, különbözőképp alakulnak a számok az egyes tartományokban, ezért sem lehet hirtelen mindent kinyitni az egész országban. A jövőben fokozott intézkedéseket olyan térségekben fognak bevezetni, ahol súlyosabb a járványhelyzet. Az FFP2 maszk kötelezettséget minden valószínűség szerint további területekre is kiterjesztik.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Covid 19

Tovább az oldalra