650 millióért eladó a szombathelyi Wagner vendégudvar, meg lehet venni a Vadász éttermet is

Nagy átrendeződés zajlik a szombathelyi vendéglátósok között.

Szerdán írtuk, Újabb szombathelyi vendéglátóhely zárt be August 03. 20:54 hogy bezárt Szombathelyen a Gyöngyös Billiard&Cafe.

A hely csak egy újabb a sorban, mely Vas megyében bezárt vagy eladósorba került, esetleg bérlőt keres. Nemrég számoltunk be arról, hogy a Ferences Étterem és Söröző új bérlőt keres, Újabb ismert szombathelyi étterem keresi új gazdáját - Frissített May 25. 15:31 illetve, hogy eladó a büki Fürdő Étterem. Eladó Vas megye talán legismertebb vendéglője May 17. 07:32

Az idén az is kiderült, hogy árulják a város egyik legrégebbi és legismertebb pizzériáját, a Bellagiót, Szombathelyen eladó a Bellagio Pizzéria és egy ismert cukrászda is March 08. 19:13 de több más vendéglátóhelyet is próbáltak eladni a városban.

Wagner Vendégudvar
Forrás: tripadvisor.com

De sok más vendéglátóhelyet is eladásra hirdetnek, a mostani kínálatban van néhány ismert és kultikusnak mondható hely is.

Köztük van a belvárosi, Kossuth utcai Wagner vendégudvar, amit 650 millióért kínálnak. A hirdetés szerint a szállodának 12 szobája van, és 100 fős étterme, különteremmel, bárral. Az étterem onnan is ismert lehet, hogy rendszeresen adott helyet politikai rendezvényeknek.

Vadász vendéglő
Forrás: hovamenjek.hu

Szombathely másik kultikus, eladósorban lévő vendéglátóhelye a Vadász vendéglő. A Szent Imre herceg útján lévő étterem és panzió 325 millióért vásárolható meg.

A Vasútállomástól nem messze áll a Mojo pub, ahol koncerteket, bulikat is szerveztek régebben. A Mojot 199 millióért kínálják.

A Csupor

A Csupor a Mátyás király utcában van, nem messze a Thököly utcai körforgalomtól. Panzió és étterem, az elmúlt években már többször cserélt gazdát és üzemeltetőt. Most 250 millió az ára a fenti, 11 szobás panzióval együtt.

Két panziót is eladásra kínálnak, egy 14 szobásat 220 millióért, egy hasonló méretűt 218 millióért.

A Szegedy-kastély

A végére hagytuk a szállodaként, hotelként hirdetett gyöngyöshermáni Szegedy-kastélyt. A leromlott állapotban lévő épületről februárban írtunk, Eladó a gyöngyöshermáni Szegedy-kastély, potom 350 millióért February 21. 14:28 már akkor is hirdették, az ára sem változott, 250 millió forint.

Le kell szögeznünk, az, hogy eladnak egy éttermet vagy panziót, nem jelenti, hogy a hely meg is szűnik, hiszen az új tulajdonos is azért vásárolja meg, hogy bevétele legyen belőle.

Inkább úgy néz ki, hogy némi átrendeződés zajlik a vendéglátósok között, aminek, persze oka lehet a jelenlegi nehéz gazdasági helyzet is.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság