Versenypálya a szombathelyi Brenner Tóbiás körúton?

Olvasónk szerint nagyon elkelne egy telepített traffipax arrafelé. A rendőrséget is megkérdeztük.

„16 éve lakom a Brenner Tóbiás körút mellett, de ennyi idő alatt sem tudtam hozzászokni, hogy egyesek versenypályának használják ezt az utat. Úgy az autósok mind a motorosok” – írta lapunknak egy olvasónk, aki szerint ez a jelenség főleg este 8 után figyelhető meg. Ugyanakkor – írja - még soha nem tapasztalta, hogy rendőri közúti ellenőrzés vagy sebességmérés történt volna azon a szakaszon.

„Annak ellenére nincs ellenőrzés, hogy köztudottan sok gázolás történt már a Brenner körút - Jáki út kereszteződésében” – közölte.

Brenner Tóbiás Krt
Olvasónk szerint olykor versenypályává alakul a Brenner Tóbiás körút
Mészáros D. Zsolt

Szerinte az a probléma, hogy az út kialakítása olyan, hogy bármelyik végéről indulunk, „szinte hívogat a gyorshajtásra”.

Olvasónk a megoldást egy állandó traffipax elhelyezésében látja, annál is inkább, mert iskola és óvoda is működik a közelben.

Az olvasói észrevétellel kapcsolatban megkerestük a Vas megyei rendőrséget.

„Olyan baleseti gócpont, valamint olyan kereszteződés, ahol kiemelkedően sok baleset történt volna, nincs Szombathelyen. Így a megkeresésben szereplő kereszteződésben sem történik több baleset, mint máshol” – közölte lapunkkal Seffer Lilla sajtószóvivő.

Brenner Tóbiás Krt
A rendőrség szerint nincs több baleset, mint máshol
Mészáros D. Zsolt

Arra a kérdésünkre pedig, hogy a rendőrség tervezi-e állandó sebességmérő felállítását a Brenner körúton vagy bárhol Szombathelyen, semleges válasz érkezett.

„A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti szakemberei rendszeresen elemzik és értékelik a megye közlekedésbiztonsági helyzetét és ennek alapján választják ki az ellenőrzési helyeket”

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem