Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videó: Szépen megköszöni a gyalogos, hogy átengedik Szombathelyen a zebrán - de nem ennyi a történet

Az asszony figyel az érkező járművekre, szemkontaktust létesít a sofőrrel és megköszöni az autóvezetőnek, hogy megállt. De van egy kis bökkenő.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy leginkább saját érdekükben úgy keljenek át az úttesten a gyalogosok, hogy, folyamatosan figyeljék a forgalmat, kifejezetten azt a forgalmi sávot, amibe belépnek. Ha úgy ítélik meg, hogy az érkező jármű nem fog megállni, akkor elsőbbség ide, vagy oda, ne lépjenek be elé.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A most bemutatott videóban látható asszony a fenti példa reklámembere lehetne, mert figyel a forgalomra, kivár, amíg lassít és megáll az autó, majd megköszöni, hogy átengedték a zebrán. De mégis van egy nagyon komoly gond az egésszel.

A fent látható akció ártatlannak (és hétköznapinak) tűnhet, de valójában balesetveszélyes. A sorban első két jármű vezetője láthatja nagyjából a tilos jelzésnél elinduló gyalogost, a többi autóvezető pedig a zöld jelzés miatt esetleg még gyorsít is, hogy átérjenek. Ráfutásos baleset esetén (az első fékez, a mögötte érkező belehajt) a gyalogos valószínűleg nem fog a helyszínen maradni, hogy elnézést kérjen az okozott galibáért.

Az elmúlt 24 órában egyébként három gyalogost ütöttek el Egy nap alatt három gyalogost és egy biciklist ütöttek el Vas megyében 2019. December 13. 11:25 Vas megyében.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jelentem

Hirdetés