Viharkárok Szombathelyen és környékén

Az erős szél, a záporok és zivatarok komoly károkat okoztak Vas megyében. vasárnap sem várható sokkal jobb helyzet.

A hétvégére jelentősen lehűlt a levegő Vas megyében is. Hideggel, erős széllel, és sok vízzel kellett megküzdenünk. nem csoda hát, hogy sok kárt okozott az időjárás. Szombat este öt olyan eseményhez riasztottak a tűzoltókat, amely összefügg a viharos erejű széllel.

Vihar tombolt Szombathelyen
Vihar tombolt Szombathelyen
Horváth Balázs

Este fél nyolckor Szombathelyen, a Kassák Lajos 24. alatt az ereszcsatornát letépte a szél. A lógó ereszdarabokat eltávolították. Kilenc körül Nemesbődön, a Rákóczi F. u. 18. számú háznál egy májusfát megdöntött a szél, ami veszélyeztette a villanyvezetéket. A fát eltávolították. 22.03 perckor Szombathelyen, a Szt. Márton 12. alatt egy építési állványzatról részben leszakadt a védőháló, amit eltávolították a tűzoltók.

Vihar tombolt Szombathelyen
Vihar tombolt Szombathelyen
Horváth Balázs
22.35-kor Gyanógeregye Kossuth L. u. 12. számú háznál egy 25 méteres kőrisfa dőlt az útra és az elektromos légvezetékre. A szolgáltató szakemberei a vezetéket áramtalanították, a fát a tűzoltók eltávolították az útról. Közel éjfélkor Szombathelyen, a Béke téren szintén egy fa dőlt az útra. Ez történt késő este Gersekarát - Halastónál és vasárnap reggel Csehimindszent Fő utcájában is, ahol egy fa családi házra dőlt.

Nagy valószínűséggel az esetek száma ma tovább fog emelkedni...

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Könnyű