Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Visszatért az élet Szombathely belvárosába, és vele együtt a szemét is

Gyorskajás szemét, gyorskajás szemét mindenhol.

Vége a kijárási korlátozásnak, nyitnak a szórakozóhelyek, be lehet ülni enni és iszogatni is, és már az sincs megszabva, hogy mikor kell bezárniuk a vendéglátóhelyeknek.

Ez pedig Szombathely belvárosán is meglátszik. Újra beindult az élet: tömve vannak a teraszok és olykor a belső részek is kezdenek megtelni.

De mindezzel együtt jár a szemetelés is. Minél több ember, annál több elszórt hulladék. Vasárnap például gyorskajás szemétben úszott a Fő tér.

Szemét a Főtéren vasárnap délután
Még több képért kattints!
Mészáros D. Zsolt

Azt nem tudjuk, és nem is feltételezzük, hogy ezt mind szándékosan szórta szét valaki, hiszen elég rendesen fújt a szél a napokban, így gyanítjuk, hogy szépen fel is karolta a szemetet és beterítette vele a Fő teret.

Szemét a Főtéren vasárnap délután
Mészáros D. Zsolt

Ez egyébként egyáltalán nem ritka látvány, írtunk már róla például 2019-ben Ne hagyjátok már elkoszosodni Szombathely Fő terét! 2019. June 11. 07:51 és 2018-ban Elszomorító, hogy egy átlagos szombat reggel így néz ki Szombathely belvárosa 2018. June 16. 13:17 is, de a helyzet azóta is változatlan. A Fő tér kukái úgy tűnik, nem bírják a terhelést és sajnos még sok ember fejében sem sikerült helyretenni a dolgokat ilyen téren.

Szemét a Főtéren vasárnap délután
Mészáros D. Zsolt

Illetve egy változás volt idén márciusban, amikor a veszélyhelyzet és a korlátozások idejére nagyméretű kukákat helyezett ki a Fő térre a SZOVA. A veszélyhelyzet idejére nagyméretű kukákat helyezett ki a SZOVA Szombathely fő terére March 12. 15:13 Ezekre azért volt szükség, mert a járvány miatt megnövekedett az elviteles éttermi fogyasztás, így pedig a hulladék is több lett a belvárosban. Ezeknek a költségeknek egyébként a felét átvállalta a McDonald's-ot üzemeltető cég.

Szemét a Főtéren vasárnap délután
Még több képért kattints!
Mészáros D. Zsolt

Horváth Soma alpolgármester akkor elmondta, A veszélyhelyzet idejére nagyméretű kukákat helyezett ki a SZOVA Szombathely fő terére March 12. 15:13 hogy a belvárosban és környékén lévő mintegy 50 darab hulladékgyűjtőt 9 fő üríti kézi erővel a hét minden egyes napján, a turisztikailag frekventált időszakokban pedig egy ügyeletes is dolgozik a Fő téren. Hétfőtől szombatig pedig gépjárművel is elszállítják a szemetet a hulladékgyűjtő edényekből.

Egyébként éppen cikkünk megjelenése előtt nem sokkal kaptunk meghívót egy szerda délelőtti sajtótájékoztatóra, mely a „Vigyázzunk együtt Szombathelyre!” nevezetű köztisztasági program folytatásáról fog szólni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem

Tovább az oldalra