Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Vizsgálat folyik a büki Nestlében egy múlt heti tömeges megbetegedés miatt

A dolgozók a rizottóra tippelnek.

Múlt pénteken olvasói levelet kapott szerkesztőségünk, amely arról tájékoztatta lapunkat, hogy a Nestlé büki gyárában múlt hétfőn rizottó volt az ebéd, amitől kb. 140 ember betegedett meg. A betegek még pénteken sem dolgoztak.

A cég nem cáfolta lapunknak a megbetegedéseket, és megerősítette azt is, múlt hétfőn történt a fertőzés, amely „enyhébb diarrhoea panaszokat” idézett, és amely minden bizonnyal „helytelen ételkészítésre” vezethető vissza.

„A betegek nagy része már a múlt heti orvosi vizsgálatot követően egészségesnek bizonyult, így többségük a soron következő műszakukban, november 13-án, pénteken fel tudta venni a munkát” – írja a cég, hozzátéve, hogy az esetet vizsgálják az érintett hatóságok és a gyár üzemorvosa is.

Arra egyelőre nincs bizonyíték, hogy a rizottó okozta volna a tömeges megbetegedést.

A budapesti székhellyel működő Nestlé a közelmúltban jelentette be A Nestlé Bükön indítja el Magyarország legnagyobb élelmiszeripari beruházását 2020. October 11. 16:02 , hogy Bükön indítja el Magyarország legnagyobb élelmiszeripari fejlesztését. A 50 milliárdos beruházás 170 új munkahelyet jelent a mintegy 50 országot kiszolgáló állateledel-gyárban.

A gyár válasza lapunk kérdéseire:

Múlt hét hétfőn valóban történt egy vélhetőleg helytelen ételkészítésre visszavezethető fertőzés gyárunkban, mely több munkatársunk számára okozott enyhébb diarrhoea panasztokat.

A közétkeztetési szabályoknak megfelelően a november 9-i incidens után, az eset kivizsgálására bevontuk az érintett hatóságokat és természetesen a gyár üzemorvosát is.

A hatósági vizsgálatnak még nincsenek eredményei, így jelenleg nincs biztos információnk arra vonatkozóan sem, hogy a megbetegedések valóban összefüggésben lehettek-e a kérdésében említett rizottó elfogyasztásával.

Ugyanakkor az érintett, kivétel nélkül enyhe tüneteket produkáló kollegákat a hatóságokkal egyetértésben, óvintézkedés céljából hazaküldtük.

A betegek nagy része már a múlt heti orvosi vizsgálatot követően egészségesnek bizonyult, így többségük a soron következő műszakukban, november 13-án, pénteken fel tudta venni a munkát.

Két évvel ezelőtt történt

Ahogy arról lapunk is beszámolt A legfrissebb adatok szerint 300 gyerek lett rosszul, ketten kerültek kórházba a szombathelyi ételmérgezés miatt 2018. September 28. 16:59 , két évvel ezelőtt tömeges megbetegedés történt Szombathely iskoláiban. Körülbelül 300 gyerek lett akkor rosszul, kettőt közülük kórházban kellett ápolni. Először mindenki arra gyanakodott, hogy ételmérgezés történt, később viszont kiderült A tavalyi, szombathelyi iskolai fertőzés után szigorítottak a higiéniai szabályokon, most árat akar emelni a szolgáltató 2019. February 26. 12:41 , hogy a kalici vírus okozta a rosszulléteket, ami a higiéniai szabályok nem teljes körű betartása miatt kerülhet be az ételkészítési, szállítási és tárolási láncba.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra