Vizsgálatot indít a katasztrófavédelem a szombathelyi utcai olajfolt miatt

Egy olvasónk hívta fel a figyelmünket a Bolyai utcai jelenségre.

„A Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatósághoz a tárgyi ügyben panaszbejelentés nem érkezett. A sajtómegkeresésében foglaltakat a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megvizsgálta, vízügyi és vízvédelmi hatósági jogkörében eljárva megkezdi az ügy kivizsgálását.”

Ez a válasz érkezett Balogh Eszter tűzoltó főhadnagytól, az igazgatóság szóvivőjétől, miután több helyre is elküldtük kérdéseinket egy olvasói észrevétellel Miért öntene valaki rendszeresen fáradt olajat a szombathelyi csatornába? - Frissített June 20. 06:51 kapcsolatban.

Ez a fotó olvasónktól érkezett
Olaj a csatornába

Ennek Miért öntene valaki rendszeresen fáradt olajat a szombathelyi csatornába? - Frissített June 20. 06:51 lényege, hogy olvasónknak néhány hónappal ezelőtt feltűnt, hogy a Bolyai János utca 36-os házszám előtti csatornába „mintha fáradt olajat öntöttek volna nagy mennyiségben”.

Az olaj később felszáradt, de aztán ismét felbukkant, és a jelenség még megismétlődött 3-4 alkalommal.

Lapunk munkatársa kedden kora délután megnézte a helyszínt, a folt most éppen „fogyó fázisban” van, de azért még jól látható.

A folt 2024. június 25-én
Mészáros D. Zsolt

Mind a Szombathelyi Rendőrkapitányság, mind a kormányhivatal Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Főosztálya arról tájékoztatta lapunkat, hogy bejelentés nem érkezett az ügyben, és abban is egyetértettek, hogy a városban nem gyakori ez a jelenség.

A Szovától egyelőre nem érkezett válasz.

Egyik olvasónk viszont arra hívta fel a figyelmet, hogy a 2022-ben készült Street View-felvételen is látható a folt az aszfalton.

És valóban:

Google Street View

Több hozzászóló is példás büntetést szeretne az elkövetőnek.

Egyelőre azonban még nem tartunk ott, nem tudjuk, mi történt, mi történik. Talán majd okosabbak leszünk a katasztrófavédelem vizsgálata után.

Tavaly nagy port vert fel annak a Vas megyei férfinak az ügye, aki társával a Sorok patakba szórta az fáradt olajat tartalmazó olajoshordókat, amiért aztán az elkövetőnek börtönbe kellett mennie Börtönbe megy a Sorok patakba olajos hordókat szórt Vas megyei férfi 2023. March 01. 13:12 .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Miért öntene valaki rendszeresen fáradt olajat a szombathelyi csatornába? - Frissített

Ha az számottevő mennyiségben és legálisan le is adható.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem