Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Cikkünk nyomán vizsgálatot indított a Volán a szombathelyi buszok kihasználtsága miatt

Ahol szükséges, kapacitásbővítést kezdeményeznek az önkormányzatnál.

Szerda reggel Járvány ide vagy oda, tömve vannak a szombathelyi buszjáratok April 14. 06:56 írtunk róla, hogy több olvasónk is elfogadhatatlannak tartja egyes szombathelyi buszjáratok zsúfoltságát járvány idején. Egyikük konkrétan említi is a 10H járatot, ami Olad és Bébictelep között közlekedik.

Az olvasóinktól kapott információk alapján kérdéseket küldtünk a Volánbusz Zrt.-nek. Azt szerettük volna megtudni, hogy milyen járványügyi óvintézkedéseket hajtott végre a cég és a reggeli, délutáni csúcsidőhöz mérten sűrítette-e járatait.

Megjött a válasz

Cikkünk megjelenéséig nem kaptunk választ a cégtől, ám az szerdán megérkezett. A levél elején a Volánbusz Zrt. rögtön leszögezi, hogy "Szombathely helyi autóbusz-közlekedését az önkormányzattal megkötött közszolgáltatási szerződés keretein belül látja el. Az önkormányzat, mint a közszolgáltatás megrendelője és finanszírozója határozza meg a város helyi autóbusz-közlekedésének menetrendjét és működési paramétereit."

A cég ezt követően arról tájékoztat, hogy 2020. november 9-től sűrítette járatait, így Szombathelyen is sűrűbben közlekedő járatok állnak az utasok rendelkezésére. "A távolságtartás betarthatósága érdekében társaságunk lehetőségeihez mérten a szóló járművek helyett nagy kapacitású csuklós autóbuszokat közlekedtet" - teszik hozzá.

Illusztráció
Kiss Tamás

A Volán levele szerint egyébként még nem kaptak panaszt a 10H járat zsúfoltsága miatt, de olvasóink levelei alapján vizsgálatot indítottak az autóbuszok kihasználtságára vonatkozóan, és ahol indokolt, ott igény szerint kapacitásbővítést kezdeményeznek az önkormányzatnál.

A járványügyi intézkedésekkel kapcsolatban a cég így nyilatkozik: "A Volánbusz a védekezés kezdete óta több mint 216 ezer liter felületfertőtlenítő szert használt fel a tisztítási feladatok elvégzéséhez. Kézfertőtlenítőből, fertőtlenítő hatású folyékony szappanból összesen csaknem 68 ezer litert biztosított, a szájmaszkok különböző típusaiból (orvosi, textil, FFP2 és FFP3) pedig már 690 ezernél is többet osztott ki munkatársainak. Az állomásokon országszerte 700 érintésmentes kézfertőtlenítő-adagoló szolgálja az utasok és a munkavállalók biztonságát."

A Volánbusz Zrt. továbbá felhívja rá figyelmünket, hogy március 29. óta valamennyi járatukon felfüggesztették az első ajtón felszállást, a sofőröket pedig kordonnal választották le az utastértől.

"Újdonságként a MÁV-START pénztáraiban – országszerte közel 300 helyszínen első lépésben a helyközi április havi bérleteket lehet megvásárolni" - teszik hozzá.

A cég végezetül arra kéri utasait, hogy tartsák be a védelmi intézkedéseket, mert azok mindenki védelmét szolgálják, illetve láz és meghűléses tünetek esetén ne vegyék igénybe a tömegközlekedést.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Járvány ide vagy oda, tömve vannak a szombathelyi buszjáratok

Több olvasónk is elfogadhatatlannak tartja a helyzetet.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem

Tovább az oldalra