Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Járvány ide vagy oda, tömve vannak a szombathelyi buszjáratok

Több olvasónk is elfogadhatatlannak tartja a helyzetet.

Múlt héten két olvasói levelet is kapott szerkesztőségünk. Ezekben arról számolnak be, hogy egyes szombathelyi buszjáratokon a járvány ellenére is egymás hegyén-hátán zsúfolódnak az utasok, illetve sokan még most sem veszik elég komolyan a helyzetet, és állra letolt maszkkal, teli szájjal beszélgetnek.

Tavaly szeptemberben már született egy írásunk Mennyire jellemző a zsúfoltság a Vas megyei buszjáratokra? 2020. September 21. 11:04 a témával kapcsolatban. Akkor egy olvasónk telefonon mondta el, hogy naponta ingázik Szombathely és Csipkerek között, és többször is előfordult, hogy a délutáni járatra 80-100 embert is felzsúfoltak.

A Volánbusz Zrt. akkor úgy nyilatkozott, hogy "Az elmúlt két hétben két esetben vontuk össze az érintett járatokat. A szombathelyi autóbusz-állomáson nem tapasztaltunk zsúfoltságot az autóbuszon, de folyamatosan figyelemmel kísérjük az utasforgalmat, és szükség esetén rásegítő járatot indítunk"

Illusztráció
Kiss Tamás

A cég hozzátette, hogy a személyszállítási feladat ellátásához elegendő jármű áll rendelkezésre, az autóbuszok műszaki állapota megfelel a jogszabályi előírásoknak és a közszolgáltatási feladatok biztonságos ellátását befolyásoló létszámhiány sincs.

Valahogy mindig ugyanott lyukadunk ki

A múlt héten érkezett olvasói levelek így szólnak:

"Egyszerű melós vagyok, 3 műszakban dolgozok. De ami a buszjáratokon megy, az több mint felháborító. Egy járvány kellős közepén elképesztő szituációnak tartom, hogy az emberek egymás hegyén-hátán álljanak. Ha Olad felől jön a busz, az Órásháznál nincs már ülőhely, nyomorgunk, és ennek örömére még az Ady téren és a vasútállomáson is felszáll 20-25 ember. Járványhelyzetben miért olyan nehéz még egy buszt járatonként beiktatni? (Naponta kétszer utazom a 10H járaton)"

Illetve

"Nem jó ez így... Ma délelőtt felszálltam egy 9-es buszra a Joskar-Olán... nem kellett volna. A végállomáson kb. 5-en voltunk, az ABC-nél 6-8 idős hölgy szállt fel. Egyből elkezdődött a "problémák megbeszélése", közösségi térré alakult a busz. Amikor egy kisebb boltban csak 2 személy lehet egy időben, amikor a Sparban maximalizálják a kosárszámot, a buszokon bármi lehet? Tudom, furcsa lenne meggátolni az utasszámot - de nem gondolkoznak az utasok? Muszáj tele szájjal harsogni ebben a vészes időben? Azért nem mindegy ám, hogy orron át lélegzünk csak, vagy közben folyamatosan tátogunk is... El lehet gondolkozni!"

Mintha csak ugyanazokat a köröket rónánk, ismét kérdéseket tettünk fel a Volánbusz Zrt.-nek, melyek a következők:

- Milyen óvintézkedéseket vezetett be a Volánbusz Zrt. annak érdekében, hogy csökkentse járatain a megfertőződés kockázatát?
- A reggeli és délutáni csúcsidőben sűrített-e járatokat a cég a zsúfoltság elkerülése érdekében?
- Amennyiben igen, úgy miért fordulhat elő, hogy egyes járatokon még így is nagy a tömeg?
- Amennyiben nem, úgy mi ennek az oka?

Kérdéseinket április 8-án csütörtökön küldtük el, ám cikkünk megjelenéséig nem kaptunk választ. Amint erre sor kerül, frissítjük írásunkat.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Mennyire jellemző a zsúfoltság a Vas megyei buszjáratokra?

Egy olvasói telefonnak kérdeztünk utána.

„Felháborítónak tartom, hogy a vonatokon semmilyen létszámkorlátozás nincs”

Járvány ide vagy oda, a MÁV és a GYSEV továbbra is szorosan egymás mellé ülteti az utasokat.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem

Tovább az oldalra