Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Görög László Szombathelyen, Csonka Szilviának babája lesz

Egyébként pedig ilyen lesz a Weöres Sándor Színház új évada.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ivo Krobot rendezésében egy ír kortárs szerző, Martin McDonagh: A kripli című drámáját szeptemberben mutatja be a színház, októberben pedig Woody Allen: Játszd újra, Sam! című romantikus vígjátékát láthatja a közönség Béres Attila rendezésében - sorolta. A tervezett bemutatók sorában szerepel 2016 tavaszán Anton Csehov Ványa bácsi című drámája, amelyet Réthly Attila rendezésében állítanak színpadra.

Jordán Tamás, a Weöres Sándor színház igazgatója mesélt a következő évad terveiről
Mészáros Zsolt
A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Jordán Tamás szerint "közönségsikerre van ítélve" Presser Gábor, Sztevanovity Dusán, Horváth Péter musicalje, A padlás is, amelyet Horgas Ádám rendez, de nem kevésbé tűnik ígéretesnek Robert Thomas: A nyolc nő című bűnügyi komédiájának bemutatása sem, Göttinger Pál rendezésében.

Nagy izgalommal készül a társulat Jordán Tamás szavai szerint egy lengyel szerző, Tadeusz Slobodzianek: A mi osztályunk című színművének bemutatására, melyet Lukáts Andor rendezésében láthat majd a közönség.

Koltai ismét Szombathelyre jön játszani és rendezni
Mészáros Zsolt

Szintén tavasszal mutatja be a színház Tóth Ede - Mohácsi János - Mohácsi István: A falu rossza című népszínművét Mohácsi János rendezésében. A tavaszi bérletes bemutatók sorát Niccolo Machiavelli: Mandragóra című komédiája zárja, Valló Péter rendezésében.

A direktor tájékoztatása szerint az évad során két bérleten kívüli bemutatót is tartanak, ezek közül az egyik a Móricz Zsigmond művei alapján B. Török Fruzsina által írt két egyfelvonásos komédia Jelenetek két házasságból címmel, amelyet Koltai Róbert rendez, és amelynek egyik főszerepét is ő játssza.

Szombathely híres szülöttéről, Szent Mártonról szól a másik, szintén 2016 tavaszán bemutatásra tervezett darab, amelyet Szabó András írt Köpönyeg és palást címmel. Az előadást Babarczy László rendezi. Jordán Tamás elmondása szerint a társulatnak két új tagja van Görög László és Bányai Kelemen Barna személyében. Görög László a Játszd újra, Sam! című darabban mutatkozik be, Bányai Kelemen Barna feladata pedig egy ideje már Makrancos Kata megzabolázása az Alföldi Róbert által rendezett és az új évadban is műsoron tartott darabban.

Czukor Balázs inkább a filmezés felé veszi az irányt
Mészáros Zsolt

Távozott viszont a társulattól Czukor Balázs, aki új utakat keres, a filmezésben szeretné kipróbálni magát, valamint Béres Attila főrendező is, aki sikeres pályázata révén a Miskolci Nemzeti Színház igazgatója lett. Egy időre nélkülöznie kell a társulatnak Csonka Szilviát is, aki viszont anyai örömök elé néz.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kultúra

Hirdetés