Weöres Sándor Színház: új évad, új darabok és arcok

Évadnyitó társulati ülés a szombathelyi színházban.

Az intézmény honlapja arról számol be, hogy megtartotta évadnyitó társulati ülését a Weöres Sándor Színház.

Szabó Tibor beszámolt a sajtónak a társulati ülésről
Weöres Séndor Színház/Mészáros Zsolt

Szabó Tibor igazgató többek között az alábbiakról számolt be.

 • Szentgotthárdon a napokban tartották meg az első bemutatót, ezzel hivatalosan is megkezdődött az új évad. Kovács Dániel Gábor írta azt a szöveget, amelyből a soproni színházzal közösen állították színpadra Az ígéret földje című darabot. A felolvasó színházi produkciót Kelemen Zoltán rendezte, témája IV. Károly visszatérési kísérletét dolgozza fel. Ennek a darabnak a bemutatója Szombathelyen szeptember 11-én este lesz a Püspöki Palota Látogatóközpontjában.
 • Ugyancsak szeptember 11-én, szombaton, a társulat egész délután várja az érdeklődőket Szombathelyen a Fő téren , a Szentháromság szobornál
 • Felújító próbát tartanak a Farsang előadásához , hiszen a Weöres Sándor Színházban szeptember 4-én, Budapesten a Városmajori Szemlén szeptember 9-én lesz előadás.
 • Szeptember 18-án láthatja a közönség a Pornó című darabot, amely Csonka Szilvia egyszemélyes előadása . Egy kíméletlen önkényuralmi rendszer világában játszódik, főhőse egy hivatása gyakorlásában ellehetetlenített színésznő, akit a hatalom folyamatosan megfigyeltet és „Pornó” fedőnév alatt nyilvántartat.
 • Elkezdődött a Szólít a szörny próbafolyamata, ez a Mesebolt Bábszínházzal közös produkció nehéz témát dolgoz fel, a család szétszakadását, a válás problémáját, és a veszteség okozta traumák feldolgozásában igyekszik segíteni gyermek és felnőtt nézőknek egyaránt.
 • A nagy reményű Ájlávjú musicalé lesz az új évad első premierje, október 1-jén.
 • Az Árad a gazság próbáit szeptember 6-án kezdi meg a társulat, szintén októberi premierrel.
 • Október második felében Shakespeare kerül fókuszba. Indulnak a Vízkereszt próbái és Kelemen Zoltán Shakespeare a mellényzsebben című produkciója , amelyet szilveszter este tűz műsorra a színház.
 • Az előző évadból repertoáron maradnak a következő előadások: Ádám almái, Pál utcai fiúk, Abigail bulija, és a Farsang, avagy ez is mekkora egy tahó .
 • Novemberben jótékonysági koncertet tervez a teátrum az Isis Big Band közreműködésével.
 • Új arcok

  Szabó Tibor a színház igazgatója bemutatta a társulat új tagjait. Négy színész érkezik: Keller-Dénes Emőke, Némedi Árpád, Gyulai-Zékány István, Sipos László Márk .

  Személyi változások

  Bemutatkozott Horváth Nóra , a teátrum kommunikációs vezetője valamint Szabó Tibor igazgató bejelentette, hogy M. Kapornaki Rita lesz az új művészeti titkár.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Kultúra