Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Weöres Sándor Színház: új évad, új darabok és arcok

Évadnyitó társulati ülés a szombathelyi színházban.

Az intézmény honlapja arról számol be, hogy megtartotta évadnyitó társulati ülését a Weöres Sándor Színház.

Szabó Tibor beszámolt a sajtónak a társulati ülésről
Weöres Séndor Színház/Mészáros Zsolt

Szabó Tibor igazgató többek között az alábbiakról számolt be.

 • Szentgotthárdon a napokban tartották meg az első bemutatót, ezzel hivatalosan is megkezdődött az új évad. Kovács Dániel Gábor írta azt a szöveget, amelyből a soproni színházzal közösen állították színpadra Az ígéret földje című darabot. A felolvasó színházi produkciót Kelemen Zoltán rendezte, témája IV. Károly visszatérési kísérletét dolgozza fel. Ennek a darabnak a bemutatója Szombathelyen szeptember 11-én este lesz a Püspöki Palota Látogatóközpontjában.
 • Ugyancsak szeptember 11-én, szombaton, a társulat egész délután várja az érdeklődőket Szombathelyen a Fő téren , a Szentháromság szobornál
 • Felújító próbát tartanak a Farsang előadásához , hiszen a Weöres Sándor Színházban szeptember 4-én, Budapesten a Városmajori Szemlén szeptember 9-én lesz előadás.
 • Szeptember 18-án láthatja a közönség a Pornó című darabot, amely Csonka Szilvia egyszemélyes előadása . Egy kíméletlen önkényuralmi rendszer világában játszódik, főhőse egy hivatása gyakorlásában ellehetetlenített színésznő, akit a hatalom folyamatosan megfigyeltet és „Pornó” fedőnév alatt nyilvántartat.
 • Elkezdődött a Szólít a szörny próbafolyamata, ez a Mesebolt Bábszínházzal közös produkció nehéz témát dolgoz fel, a család szétszakadását, a válás problémáját, és a veszteség okozta traumák feldolgozásában igyekszik segíteni gyermek és felnőtt nézőknek egyaránt.
 • A nagy reményű Ájlávjú musicalé lesz az új évad első premierje, október 1-jén.
 • Az Árad a gazság próbáit szeptember 6-án kezdi meg a társulat, szintén októberi premierrel.
 • Október második felében Shakespeare kerül fókuszba. Indulnak a Vízkereszt próbái és Kelemen Zoltán Shakespeare a mellényzsebben című produkciója , amelyet szilveszter este tűz műsorra a színház.
 • Az előző évadból repertoáron maradnak a következő előadások: Ádám almái, Pál utcai fiúk, Abigail bulija, és a Farsang, avagy ez is mekkora egy tahó .
 • Novemberben jótékonysági koncertet tervez a teátrum az Isis Big Band közreműködésével.
 • Új arcok

  Szabó Tibor a színház igazgatója bemutatta a társulat új tagjait. Négy színész érkezik: Keller-Dénes Emőke, Némedi Árpád, Gyulai-Zékány István, Sipos László Márk .

  Személyi változások

  Bemutatkozott Horváth Nóra , a teátrum kommunikációs vezetője valamint Szabó Tibor igazgató bejelentette, hogy M. Kapornaki Rita lesz az új művészeti titkár.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Kultúra

  Tovább az oldalra