Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A szombathelyi Weöres Sándor Színház a május 8-i hétvégére készen áll az élő előadásokra

De még várják, hogy részletes tájékoztatást kapjanak a védettségi igazolvány kezeléséről.

„Igen, mi is átnéztük a ma reggel megjelent rendeletet” – mondta a telefonba Szabó Tibor, a szombathelyi Weöres Sándor Színház igazgatója. Hozzátette: készen állnak a nyitásra, és át is szervezték a próbákat.

A Magyar Közlönyben ma reggel jelent meg a négymilliós beoltottságot elérő nyitásról szól rendelet. A kormány közzétette, hogy mi történik pontosan, ha meglesz a 4 millió beoltott April 26. 08:58 Ennek értelmében – többek között – nyitnak majd a szabadidős létesítmények, a kulturális intézmények, köztük a színházak is. Viszont a rendezvényeket, előadásokat csak védettségi igazolvánnyal rendelkezők látogathatják majd.

Kiss Tamás

Kérdésünkre Szabó Tibor elmondta, valóban kérdéseket vet fel az ellenőrzés, a szabályok betartása az adott intézmény feladata lesz. A védettségi igazolvány igazság szerint csak személyi igazolvánnyal együtt érvényes, személyes okiratot viszont a színház dolgozója nem kérhet el a nézőktől, csak akkor, ha van a társaságában egy erre jogosult hatósági személy is.

A védettségi igazolvánnyal visszaélni viszont éppolyan bűncselekménynek számít, mintha személyi igazolvánnyal, jogosítvánnyal tennék ezt. Szabó Tibor bízik abban, hogy a színház nézői betartják a szabályokat.

De jelenleg még várakozó állásponton vannak, a hét közepére várható egy államtitkári tájékoztató, az igazgató reméli, hogy ott választ kapnak a felmerülő kérdésekre.

Kérdésünkre megerősítette, hogy a színház készen áll a nyitásra. Több olyan bérletes előadásuk is van, amit néhány esetben bemutattak, illetve van, aminek csak a munkaelőadása volt meg, ezekhez csak néhány felújító próba kell, ennek érdekében át is szervezték a munkát. Ilyen például a Pál utcai fiúk és A farsangi játék, de van két kamaradarab is, az Abigail bulija és A játszma vége.

Jelenleg azonban azt sem tudni még, mikor nyithatnak a színházak. Szabó Tibor azt mondja, a szombathelyi színház a május 8-i hétvégére készül, akkorra készen állnak, hogy fogadják a védettségi igazolvánnyal rendelkező nézőket.

De addig is lesz előadása a színháznak, amit online mutatnak be: A Grönholm-módszer című darab április 29-én, csütörtökön 19 órától jelentkezik a színház igazgatói irodájából. Az előadás május 1-jén 23 óráig felvételről is megtekinthető, jegyet az eszinhaz.hu oldalon lehet váltani.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra

Tovább az oldalra