Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Zacher: el kell felejteni az idei karácsonyt

A védekezést segítő óvintézkedések betartásával kapcsolatban is elégedetlen a szakember. Szerinte el kell felejteni az idei karácsonyt, azért, hogy jövőre majd lehessen.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Zacher Gábor, a koronavírusos betegek ellátásában részt vevő toxikológus az RTL Klub reggeli műsorában arról beszélt, hogy azért kell elfelejteni az idei ünnepet, hogy ne arról szóljon, hogy azokat gyászoljuk, akik a védekezés miatt előírt szabályokra fittyet hányók miatt mentek el.

Mint mondta, tegnap este is találkozott a budapesti Vörösmarty téren egy 30-40 fős társasággal, mely közösen borozgatott, dohányzott maszk nélkül. Úgy látja, sokan nem fogják fel, hogy a vírus Damoklész kardjaként lebeg az emberek felett, és bárki megfertőződhet.

Kitért arra is, hogy Magyarországon még nem jutott be forgatócsoport covidos betegeket ellátó kórházba, de szerinte erre lenne szükség ahhoz, hogy elhiggyék az emberek, milyen komoly betegséget okoz a koronavírus. Ami a kórházakban történik, annak megmutatása nem szenzációhajhászás lenne, hanem maga a valóság.

Bonyhádi Zoltán

Végül megjegyezte, hogy a lélegeztetőgépeket üzemeltető szakembergárda szűkössége jelentheti a járványkezelés gyenge pontját. Mint mondta, 650 ember van jelenleg lélegeztetőgépen, és ideális esetben két betegre egy szakképzett nővérnek kellene jutnia. Ez alsó hangon 300 nővért jelent egy műszakban csak a covidos betegeket ellátó osztályokon.

Én jobban hittem a miniszterelnöknek, amikor azt mondta, hogy 50-50 százalék az esélye, hogy nem dől be az egészségügyi ellátás – tette hozzá Orbán Viktor korábbi szavaira utalva.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Covid 19

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra