Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Zacher Gábor már nem számolja, naponta hány embert tesz lélegeztetőgépre

Szerinte felelőtlen ígéret volt Orbántól, hogy mindenkit megmentenek, aki megbetegszik.

Nem szokása felelőtlen ígéreteket tenni azoknak a betegeknek, akiket lélegeztetőgépre rak - mondta Zacher Gábor toxikológus a Szabad Európa Szelfi című podcastjában, amit a Telex szúrt ki.

Arról is beszélt, hogy sok embernek az az utolsó mondata: ugye meggyógyulok? De nem áltatja őket, elmondja, hogy ők mindent meg fognak tenni, hogy túléljék a koronavírust. Az orvos szerint felelőtlenség lenne azt ígérni, hogy mindenkit meggyógyítanak, ahogy ezt Orbán Viktor tette.

"Nem szabad ígérni. Ez nem az a felelőtlen ígéret, ami mondjuk Orbán Viktor szájából is elhangzott, hogy mindenki nyugodjon meg, aki megbetegedik, meg fogjuk gyógyítani. Az számoljon el azzal a lassan 22 ezer halottal, aki Magyarországon belehalt ebbe a járványba" – mondta Zacher.

Már nem számolja, hogy naponta hány beteget kell lélegeztetőgépre tennie. De mielőtt ezt megtenné, elmondja a betegnek, hogy milyenek a labor- és CT-eredményei. Ilyenkor a páciensek is érzik, hogy gond van már, mert a maszk már nem elégséges számukra a stabil légzéshez. Amikor pedig azt kérdezik tőle, hogy meggyógyulnak-e, ő csak annyit tud ígérni, hogy mindent elkövetnek ennek érdekében.

"Úgy szoktam csinálni, amikor adjuk az altatószert, hogy mondom a betegnek, hogy kezdjen el számolni. Egy, kettő, három, és akkor látjuk azt, hogy a tudatállapota mikor szűkül be az altatószertől, fájdalomcsilapítótól, aztán megkapja az izomlazítót ". Ezt követően jön az intubálás.

Legjobban az ekkor elhangzó utolsó mondatok maradnak meg benne, főleg azért, mert "van, akinek ez tényleg az utolsó mondata" . De van olyan beteg is, akit sikerül megmenteni, és velük tudják azt közölni, hogy "jó reggelt, eltelt két hét".

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19

Tovább az oldalra