Zacher már beadatta magának a negyedik oltást

A harmadik oltást mindenkinek javasolja.

Zacher Gábor, a hatvani kórház sürgősségi osztályának orvosa már megkapta a negyedik koronavírus elleni oltását is - írja a Portfolio.hu. „60 év felettiként már rizikócsoportba tartozom, de mivel Covid-osztályon is dolgozom, és mentőzöm is, fontosnak tartottam öt hónappal a harmadik oltás beadatása után, hogy most a negyediket is felvegyem” - magyarázta a lapnak döntését Zacher.

A lapnak a szakember elmondta, hogy az új betegek döntő része már az omikron variáns miatt szorul ellátásra, ugyanakkor valamelyest csökkent a kórházak Covid-osztályainak leterheltsége.

Hozzátette, hogy azok, akik már megkapták a harmadik oltásukat, vélhetően enyhébb tünetekkel megússzák a koronavírus omikron variánsát. Leginkább orrfolyásra, hát- és derékfájásra, enyhe lázra számíthatnak - derült ki szavaiból.

Aki viszont tavaly márciusban vagy áprilisban kapta meg a második oltását, és nem kapott még harmadik oltást, az majdnem ugyanolyan védtelennek számít, mint akit nem oltottak be - tette hozzá a szakember, aki ezért mindenkinek javasolja a harmadik oltást.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19