Zárt térben már kellene a maszk Falus András szerint

Itt van az őszre várt felfutás ugyanis.

Falus András immunológus, egyetemi tanár a Népszavának nyilatkozott a koronavírus-esetszámok felfutása kapcsán. Kiemelte, hogy meggyőződése: el kellene rendelni zárt térben a maszkhasználatot.

A szerdán közzétett fertőzöttségi adatok ugyanis azt mutatják, hogy egy hét alatt szint megduplázódtak az értékek: az elmúlt héten ugyanis összesen 96-an veszítették életüket koronavírusban, és 1593-an vannak kórházban. A mostanihoz hasonló számokat legutóbb az ötödik hullám lefelé tartó időszakában lehetett látni - hangsúlyozzák.

Falus András szerint az emelkedést oka egyrészt a koronavírus omikron BA.5 alvariánsának megjelenése, amelyre az oltás csak korlátozott mértékben hat; emellett az emberek is megunták az óvatosságot és elfeledkeztek a védekezésről. Hozzátette azt is, hogy hiába van már most itt az őszre várt felfutás, a kormányzat nem kíván lépéseket tenni a vírus terjedésének megállítására.

Ennek elmndása szerint súlyos következménye lehet: Minél több ember fertőződik meg, annál nagyobb a valószínűsége, hogy olyanok is elkapják a betegséget, akik erre rosszul reagálnak.

Falus András azt javasolja, hogy az is adassa be az emlékeztető oltást, aki már háromszor-négyszer beoltotta magát, az adassa be az ismétlő oltást, az ugyanis a betegség súlyos következményeitől megvéd.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19