Ilyen lett a Diófa utcai bicikliút: ==≈==≈==

Ez most már tényleg Szombathely legújabb látványossága.
 
 

Ilyen lett a Diófa utcai bicikliút: ==≈==≈==

Ez most már tényleg Szombathely legújabb látványossága.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Ilyen lett a Diófa utcai bicikliút: ==≈==≈==

Ez most már tényleg Szombathely legújabb látványossága.

Lassan olyan hosszú a Diófa utcai csodaépítkezés sztorija, hogy könyvet írhatunk belőle (nyugi, nem fogunk). Kezdődött ott, hogy durván belógott a nyomvonalra egy négyemeletes lakóház. Aztán teljesen egészséges, 30-40 éves fákat akartak kivágni csak azért, hogy a meglévő Szent Gellért utcai bringaútra párhuzamosan, attól méterekre legyen még egy. Ezt persze a környéken lakók sem hagyták, és végül győztek is, a fák megmaradhatnak.

Na de itt térünk vissza a majdnem elfeledett Diófa utcai lakóházakra és a mellettük/rajtuk végigfutó mini sztrádára. Szalagátvágás még nem volt, de valószínűleg még műszaki átadás sem, viszont az aszfaltozás és a felfestés már megtörtént.

Igen, ez bizony így néz ki: ==≈==≈==

Itt egy mondatra azért jegyezzük meg, hogy mi nem vagyunk mérnökök, csak szimpla járókelők. Rajzolni egyáltalán nem szoktunk (mostanában már legózni sem), de járdán közlekedni annál inkább. Miért nem hagyjuk békén a hozzáértőket? Mert elmentünk megnézni, milyen ez a gyakorlatban, azért.

Egy ekkora költségvetésű építkezésnél talán nem úgy kellene hozzáállni, hogy ezeknek jó lesz ez így is.

Három épület lógott ugye rá a nyomvonalra, ezért ahelyett, hogy eleve olyan helyre tervezték volna, ahol van rá hely (például az út túloldalán lévő gondozatlan zöldterületen), inkább különböző nagyságú íveket rajzoltak bele az érintett részeken. Ezt egyébként úgy oldották meg, hogy azon a szakaszon, ahol a legjobban rálóg az épület a járdára, ott lett kisebb görbületű a kanyar.

A következő háznál már jobban megcsúszott a cerka, a harmadik ugyanilyennél viszont furcsa módon tök egyenes minden.

Tornóczky Anita nélkül is csak egy kérdésünk maradt: és ezt így hogy?

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés