Savaria Karnevál tortaverseny - 2018 

A Csokolóniát választotta Savaria, megvan az idei karnevál tortája

Mandulalisztes felvert, étcsokoládés ganache-sal és bogyós gyümölcszselével, tejcsokoládés habbal készül.
 
 

A Csokolóniát választotta Savaria, megvan az idei karnevál tortája

Mandulalisztes felvert, étcsokoládés ganache-sal és bogyós gyümölcszselével, tejcsokoládés habbal készül.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

A Csokolóniát választotta Savaria, megvan az idei karnevál tortája

Mandulalisztes felvert, étcsokoládés ganache-sal és bogyós gyümölcszselével, tejcsokoládés habbal készül.

Egy héttel ezelőtt már megválaszották a 2018-as Savaria Történelmi Karnevál borát, ma délután pedig jött a hivatalos tortaverseny is, szintén a Tóvendéglőben. Ezúttal nyolc tortát kóstolhattunk végig a szakmai és a diákzsűrivel, ám nekünk, sajtósoknak nem volt beleszólásunk a végkifejletbe.

Idén is két csapat dönthetett

A szakmai zsűrit Németh Dániel séf, a Daniel & Frére étterem társtulajdonosa, Fehér Judit cukrászmester, Erdélyi Balázs, az Év Fagylaltja verseny többszörös győztese, Sztaracsek Ádám, a Magyarország tortája 2018 cím nyertese, Hujber Kálmánné, a Kereskedelmi és Vendéglátói Szakképző Iskola cukrász szakoktatója és Kovács Vince, a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke alkották.

A diákbírák pedig Unger Patrik diákpolgármester, a Szombathelyi Diákönkormányzat két tagja, Solti Martin és Vámosi Áron, valamint a Jó tanuló, jó sportoló címet elnyert Horváth Luca, Kovács Virág, Sántha Máté és Szabó Balázs voltak.

Profi és hobbicukrászok küzdelme

Elsőként az Iseum kincsét kóstolhattuk meg, ami köleslisztből, körtéből, fügeropogósból és szőlőzselésből készült. A sajtóasztalnál teljesen belehabarodtunk ebbe a kreációba, de a mi szavunk ezúttal nem befolyásolta az eredményt.

A második a Csokolónia fantázianevet viselte, mandulalisztes felvert, étcsokoládés ganache-sal és bogyós gyümölcszselével, tejcsokoládés habbal készült. Ezt követte a mentás, kivihabos, sárga-kakaós piskótatorta, a Karneváli frissítő, majd a sárgabarackos joghurt mousse-szal, barackzselével és fehércsokis habbal készült Augusztus(z) hamvas barackja következett. Ötödikként a lime-os fehércsokis mouss-szal és málnás-gránátalma zselével díszített mákos és crumble tészta, a Vesta szállt versenybe.

A hatodik versenyző a Szent Márton tallérja volt, ami egy püspökkenyeres és berkenyés piskóta alapú fekete ribizlis, diós grillázsos kókuszvirággal és sztraciatella krémmel díszített kreáció. Utolsó előttiként a mézes, gyömbéres, körtés Isis Csókját ízlelhettük meg, melyet habcsókkal spékeltek meg. A kóstoló a Comodusszal zárult, mely mandulalisztes tésztából, málna sziruppal, sós karamellás krémmel és málna ropogóssal készült.

A nyertest végül Grünwald Stefánia, a Savaria Turizmus Nonprofit Kft. ügyvezetője jelentette be. Mind a diákok, mind a hozzáértők Dezse Gergő cukrászmester alkotását, a Csokolóniát választották. De felkerült még a dobogóra a mi kedvencünk, az Iseum kincse és a Comedus is. A győztes tortára a karneválon a Fő téri vásárban, a Szentháromság szobor lábánál csaphatnak majd le az érdeklődők.

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés