A KLIK fizesse ki a tanárokat! - követeli a DK szombahelyi szervezete

Korábban már írtunk arról, hogy KLIK hatalmas adóssággal küszködik, ezért rengeteg óraadó tanár nem kapta meg idejében a bérét. A helyzetre a Demokratikus Koalíció szombathelyi szervezete közleményben reagált:

A Demokratikus Koalíció szombathelyi szervezetéhez is többen fordultak panasszal, azzal kapcsolatban, hogy a KLIK, azaz a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ nem fizette ki az idei évben az óraadó tanárok, pedagógusok bérét, illetve, hogy a novemberi hónapban csak a szeptemberi és az októberi bérüket kapták meg. Szombathely MJV költségvetéséből egyértelműen kiderül, hogy az Önkormányzat a KLIK által működtetett többcélú intézmények és kollégiumok működési hozzájárulás költségvetési soron az idei évben 159.316.000 forintot fizet a KLIK-nek, melyből időarányosan közel 140 millió forintot meg is kellett, hogy kapjon az Intézményfenntartó.

Nélküled nem megy: támogasd a Nyugat.hu-t adód 1 százalékával! Neked csak pár kattintás, hogy továbbra is a téged érintő dolgokról tudósíthassunk.

Nyugat Média és Világháló Egyesület, adószám: 18889332-2-18
Ide kattintva érheted el kitöltési útmutatónkat!

A Demokratikus Koalíció szombathelyi szervezetének álláspontja szerint ebből is látszik, hogy a kormány oktatásfinanszírozási rendszere megbukott. Követeljük, hogy a KLIK haladéktalanul fizesse ki a szombathelyi óraadó tanárok és pedagógusok bérét, amiért már megdolgoztak!

Szuhai Viktor DK Vas 1.sz.vk. elnöke, önkormányzati képviselő Vörösné Budai Mária DK Vas 1.sz. vk. ügyvezető alelnöke Kelemen Krisztián DK Vas 1.sz. vk. alelnöke, önkormányzati képviselő.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény