Nyilvános WC-nek használják a Kondics utcai hidat Szombathelyen

Van, hogy büdös a munka.

Akadnak olyan esetek, amikor fotósnak és újságírónak egyaránt büdös a munka. Most szó szerint ez volt a helyzet. Csak néhány perc kellett, míg a szag alapján megtaláltuk azt a spotot, ahol az emberek a kisebb-nagyobb dolgaikat elintézik Szombathelyen, a Kondics utcai sportpálya tőszomszédságában.

Gyöngyös híd, Dr.István Laajos körút
Az igazság odaát van
Mészáros D. Zsolt

Festői, de legalábbis graffitizői szépségű környezetben könnyítenek magukon az erre járók, a szagokból ítélve viszonylag rendszeren. A helyzet kicsit visszás, hiszen elviekben van egy nyilvános mellékhelyiség a Csónakázótónál, és nyitvatartási időben a sportpálya vécéjében is elvégezheti a dolgát az, akire nagyon rájön a szükség, de gyaníthatóan nem a sportbarátok közül kerülnek ki a delikvensek.

Az ok itt is ugyanannyira prózai, mint a tömbbelsők esetében Színes-szagos mesevilág a szombathelyi tömbbelsőkben March 29. 06:59 . Ha az embert szólítja a természet, akkor engedelmeskedik hívó szavának és a rátörő kényszernek, függetlenül az előbukkanni akaró matériától.

Gyöngyös híd, Dr.István Laajos körút
Már-már a kép láttán is érezni a szagokat - a képre kattintva galéria nyílik
Mészáros D. Zsolt

Ettől persze még nem fain, hogy fajansznak használják a várost, de az is tény, hogy eléggé híján vagyunk a köztéri illemhelyeknek, és akkor már egy híd alatti, füves-bokros terület sokkal emberibb megoldás, mint a járdán megoldani a dolgot.

Végül pedig adódik a kérdés, hogy a belvárosból gyűrűzik kifelé, vagy a külvárosból befelé a probléma, de ez a helyzeten nem változtat: az állapotok nem ideálisak, és nagy szükség lenne kicsivel több nyilvános mellékhelyiségre Szombathelyen.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény