Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bálozott a vasi elit

Új helyszínen, a Claudius szállóban bálozott a megye. Idén a tánc mellett a kapcsolatok építésé volt a főszerep.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Fess huszárok fogadták szombaton este a Hotel Claudiusban megrendezett bálba érkező vendégeket. A Hagyományőrző Huszár Egyesület tagjai pompás egyenruhában feszítettek, de a vendégek is kitettek magukért öltözetben.
A báli program ismertetőjében ismét külön szót ejtettek a szervezők a bál alatt is dolgozó sajtómunkásokról és arról is, hogy a vendégek ne felejtsék hajnalban visszakapcsolni mobiljaikat. A burkolt célzás elérte célját, az estét nem zavarta mobilcsörgés.

Első bálozókMarkó és Kiss Péter értékel
A kőszegi borkirálynők dalai után Markó Péter tartott évértékelőt, kiemelve jót és rosszat, majd a bál díszvendége, Kiss Péter kancelláriaminiszter vette át a mikrofont. Ő már rövidre fogta mondandóját, amit arra hegyezett ki, hogy az este a közös szórakozásé, pártállástól függetlenül. (Azért mintha kevesebb jobboldali politikus láttunk volna…) Dr. Kiss László alkotmánybíró, a másik díszvendég családi betegség miatt nem tudott eljönni.

Kiss Péter megbeszélA megye tíz városának elsőbálozói a nyitótánc után táncba vitték városuk polgármesterét és párját is, de a megyei közgyűlés elnöke és a kancelláriaminiszter is a lányok prédája lett. Miközben a Stella énekegyüttes szórakoztatta a vendégeket, az asztaltársaságok is átalakultak, és beszélgetőszigetek alakultak ki. Időnként megtelt a közéleti szalon is.


Balról István Lajos, a Vas megyéért Egyesület elnöke, jobbról a nyertes Puskás TivadarAz év embere Puskás Tivadar
A szórakozásról a Savaria Sporttánc Egyesület és a nagykanizsai Helios gondoskodott. Éjfélkor került sor az „Az év vasi embere” díj átadására. A kitüntető címet az idén, ahogy már megírtuk, dr. Puskás Tivadar főorvos, a mentőszolgálat regionális vezetője vehette át, aki meghatottan mondott köszönetet. Az elismeréssel járó 150 ezer forintot a díjazott fele-fele arányban a Vas Megyéért Egyesületnek és a mentőszolgálat céljaira ajánlotta fel.

Markó Péter csókott kapottAz este meglepetése és legnagyobb sikere a borkirálynők „átalakulása” volt. A királyi ruhát ezúttal a hatvanas évek retroöltözete váltotta fel. A csinibabák a Csinibabából énekeltek részleteket, és a közönség legnagyobb örömére a színpadra csábították Kuntner Ferencet, Kőszeg polgármesterét, Markó Pétert és a bál főszervezőjét is. A három férfiember nem jött zavarba, a bárszéken ülve, bekötött szemmel is hősiesen állták a lányok ostromát. Különösen Markó Péter mutatkozott be egészen más, a „dögös-menő pasi vagyok” oldaláról.

a kőszegi csinibabákFájdalmas búcsú a kolbászoktól
A tombolasorsolás előtt Kiss János főszervező elárult egy titkot, Kovács Ági, a bál szpíkere lett a Berzsenyi főiskola és a leendő egyetem szóvivője. Így amikor az impozáns kolbászcsomag nyerteseként Ági kihúzta a 190-es számot és a főiskola rektora érkezett érte fülig érő szájjal, mindenki bundát kiáltott.
Dr. Gadányi Károly elmondta, hogy ő pont ezekre a kolbászokra vágyott, de még vissza sem ért az asztalához, amikor kiderült, hogy félreértés történt, a rektor ugyanis félrehallotta a számot, és a 109-es szelvénnyel vette át a húskészítményeket, amiért más is jelentkezett. A kolbászoktól így szomorú szívvel búcsút kellett vennie, Áginak pedig többen is megjegyezték, hogy veszélyben a karrierje.

Egy órával később Kiss János megszakította a Helios műsorát és közölte, hogy dr. Orbán Péter főkapitánynak bejelentenivalója van. A tábornok komor arccal közölte, hogy rendkívüli esemény történt az éjszaka. Az MTI tudósítója már a telefonjáért nyúlt, Orbán pedig folytatta a rendkívüli tájékoztatót. Mint elmondta, a rendőrök a városi főállatorvos bevonásával váratlan ellenőrzést tartottak a Babati Műveknél, és lefoglaltak néhány szál ízletes kolbászt, amit ezúttal át is adna dr. Gadányi Károlynak. A váratlan fordulatot vastaps követte, a rektor pedig sugárzó arccal vette birtokba a hőn áhított rudakat.

Nézd meg galériánkat!Fő a kapcsolatok ápolása!
A bál vendégei hajnalig kitartottak. A főszerep nem a táncé volt, inkább a beszélgetésé, a kapcsolatok ápolásáé. A megye döntéshozói ki is használták a lehetőségeket, és fültanúi voltunk új megállapodások létrejöttének is. Közben pedig hallhattunk életbölcsességeket, így az egyik vasutas vezértől megtudtuk, hogy a víz a vasutasok ellensége, mivel ahol víz van, ott rozsda is akad. Ennek megfelelően inkább a vörösbor mellett voksolt a bálozó.

A borkínálatban egyébként 2-7 ezer forint között mozgott egy palack bor ára. Minden fajtáról korrekt tájékoztatót találhattak a vendégek az asztalukon. De további szószaporítás helyett ajánljuk részletes képgalériánkat, ahol mindenki betekinthet az elitbál titkaiba.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Könnyű

Hirdetés