Jósnál jártunk – akadályok és nehézségek a Szaturnusz évében

A miniszterelnök idén sem mond le, marad a kormány élén...A szerelemben pedig, óv a jósnő: legyünk...

Az üveggömb helyett eljövendőnket a számítógép monitorja sugározza: a rejtélyes ábrák és titokzatos vonalak erdejében Lakatosné Horváth Katalin jósnő kalauzol. Az elénk vetített bolygóállások és fényszögek – az asztrológia tudománya szerint – Magyarország, és benne mindannyiunk sorsát mutatják. Katalin próbál az éteri mezők rejtelmeibe beavatni. A kérdésünk mindössze ennyi: mi várható még 2007-re?

Olyan titkok kerülnek napvilágra, amikre nem is számítunk?!
Mielőtt azonban rátérnénk jövőnkre, érdemes pár sor erejéig visszatekintenünk a múltra is, mit is jósolt Katalin lapunknak tavaly. Pár gondolatot idéznénk: „A kormány a választások után is megőrzi pozícióját… a tömegekre váratlan események, vagy pedig vízzel kapcsolatos dolgok is várnak, amelyek lehetnek egészen katasztrofálisak is. Például árvizek. Netán tömegmozgalmat is jelölhet, mélyről jövő, szélsőséges híreket kapunk (például Ukrajnából, akár a gáznyomás csökkenését). Olyan titkok kerülnek napvilágra, amikre nem is számítunk. … Pénzügyek és a törvények betartása terén is olyan titkok kerülnek napvilágra, amikre nem is számítunk.”

A Szaturnusz a létezésünket is akadályozni fogja
A tavalyi év a Hold éve volt, az idei a Szaturnuszé. A 2007-es év – magyarázza Katalin – a nehézségek és az akadályok leküzdését kéri tőlünk. A Szaturnusz mindig ott áll a képletünkben, ahol „szegények” vagyunk. A jutalmát csak később élvezhetjük, ha megtanultuk üzenetét. Sorsbolygóként minden földi halandóra hat. A kozmoszban együtt mozgunk, mindenkire érvényes az Univerzum parancsa. A Szaturnusz a "küszöb őre", a nagy tanító, jelentése: fel kell ismernünk saját korlátainkat, „csak addig nyújtózkodhatunk, amíg a takarónk ér", mert ha ez nem sikerül, sorcsapásokat kell elszenvednünk.

A miniszterelnök idén sem mond le, marad a kormány élén
A fényszögekből Katalin azt olvassa ki, hogy bár a kormányfőnek (akit a Magyarországra készített horoszkópban a Nap szimbolizál) bőven lesz kínja, Gyurcsány Ferenc idén sem mond le, marad a kormány élén. Váratlan helyzetekbe is kerülhet: azért hogy változtasson, és új lehetőséget keressen. Számos lépését kénytelen lesz újragondolni. Katalin szerint azonban a miniszterelnöknek „nem lesz annyira küszködéses éve, mint a tavalyi, de komoly nehézségre számíthat. Ráadásul a „ nevelő” fényszögek is megjelennek nála, amely tanítja őt a hatalom gyakorlásában, akkor is, ha veszít népszerűségéből”

A népet jelölő Hold és a kormányfőt szimbolizáló Nap között (ahogy tavaly sem volt) idén sincs kapcsolat. A Hold viszont az Uránusszal alkot „nehéz-fényszöget”, ami azt jelenti, hogy a váratlan, „vízzel” kapcsolatos katasztrófákra leginkább külföldön kell majd számítani. ( A vizes jegy itt akár nagyobb méretű tömegmegmozdulásokat is jelenthet.)
A Jupiterrel szemben álló fényszög pedig arra utalhat, hogy a törvények elfogadtatásával vagy betartatásával nehézségek adódhatnak.

Az ellenzék nem méri fel az erejét
Katalin azt is látni véli: hogy az ellenzék háza táján (amelyet a VII. ház a Kosban jelöl) az idén nem látni tisztán (a Mars-Neptun kapcsolat miatt). Ezt a jelenséget ő úgy magyarázza, hogy az ellenzék vagy nem méri fel kellőképpen az erejét, vagy eszközei „titkosak”, nem átláthatóak.
Mozgalmas évet mutatat a 3. ház (cselekedet, kommunikáció területén) is: nagy küzdelmekre, szélsőséges dolgokra számíthatunk.

Az ország népe külföldi kapcsolatokon keresztül segítséget kaphat, de helyzetével elégedetlen lesz. Tömegmegmozdulások nálunk is előfordulnak. Hazánk horoszkópjából Katalin szerint az is kiolvasható, hogy kelet felöl, valamely probléma megoldása miatt gyors cselekedetre lesz szükség.

Magyarország jegye a Nyilas
A képlet aszcendense a Mérleg jegybe kerül, ennek ura a Vénusz, az év ura a Szaturnusz házában a Bakban, a „haza” az otthon házában tartózkodik. Ennek üzenete Katalin szerint pedig az: hogy a kompromisszumkészség a létezésünk alapja kell, hogy legyen. A béke megteremtéséhez azonban, pénzügyi téren is szükség lesz konfliktusokra. Ehhez harmóniát kell teremtenünk, hogy a bizalom légköre kialakulhasson.
A Nyilas jegyben tartózkodik most a Jupiter (a jog és igazság bolygója), amely a Nappal alkotott fényszögével figyelmezteti az országok vezetőit és népeit, hogy a világnak kiegyensúlyozott gondolkodásra lesz szüksége.

Idén a vágyainkban is szegényeknek kell lennünk
A horoszkópban a Szaturnusz mindig ott áll, ahol „szegények” vagyunk. Idén a vágyainkban is szegényeknek kell lennünk. A létezésünket jelentősen befolyásolja, hogy vesszük az akadályokat, a váratlan helyzeteket.
A képlet szerint a hatalmas bajok elkerülnek bennünket, viszont vízzel, széllel, vagy kommunikációval kapcsolatos szerencsétlenségekre van utalás. (A nagyobb katasztrófák Katalin jóslata szerint külföldön, főként az USA-ban várhatóak.)

Készülnek olyan törvények vagy szerződések, melyek nem betarthatóak
A sajtó, a kommunikáció nagy szerephez jut a jövőben, hisz a 3-as házban áll a legtöbb bolygó, de nem mindig az igazság fog napvilágra kerülni. Készülnek olyan törvények vagy szerződések, melyek nem betarthatóak, vagy rosszul érintenek bennünket. A saját életünkben is vigyázni kell ugyanezekre, hisz az "ördög" a sorok között bújik meg, nehogy becsapjanak bennünket.

Ködös cselekedeteink…
A Marsnak a Neptunnal alkotott fényszöge utalhat nem átlátható, kaotikus, ködös cselekedetekre, amiknek a következményeit csak később ismerhetjük meg. Nem látunk majd tisztán, azonban a bolygók állásából annyi kiolvasható: nagyon rosszat sem tehetünk.
Az év bolygója, a Szaturnusz trigonja a Plutóval, a nagy átalakulás bolygójával segíti a pénzügyek terén rendezni ügyeinket, hisz először rombol, hogy valami újat és jót adjon cserébe.

Hajlamosak leszünk rövid kalandokba bocsátkozni
A szerencse bolygója, a Jupiter segíti hazánkat és a Nyilas, Oroszlán és Kos jegyűeket a saját életükben érvényesülni. Persze jótékony hatását azok is érezhetik majd, akiknek ezen jegyben tartózkodik a szerencsebolygója. Katalin még azt tanácsolja: a szerelemben legyünk felelősségteljesek, hisz erre utal a Bakban járó Vénusz. Érzelmeinket hajlamosak leszünk nem kimutatni, vagy rövid kalandokba bocsátkozni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Könnyű